news-hero
Felnőtt

Remek meccsen nyert a DEAC

A második szettben megsérült Kecskeméti Bálint kiválása alaposan megzavarta csapatunkat, amely végül 1:3 arányban szenvedett vereséget.

A MAFC elleni idei első mérkőzést követően, melyen a DKSE csapata idegenben szoros csatában vesztett 3:1 arányban, ma hazai pályán lépett közönsége elé. Az ellenfél ezúttal az a Debrecen volt, akik a mieink előtt álltak a tabellán azzal a három ponttal, melyet pont ellenünk tudtak megszerezni. Itt volt tehát a lehetőségünk a visszavágásra és arra is, hogy megszerezzük az Extraliga idei kiírásában első pontjainkat.

Nagyszerű hangulatban indult a meccs, melynek elején felváltva estek a pontok (4:4). A folytatásban sikerült ellépnünk két ponttal (9:7), melyet nagyszerű játékkal még eggyel növeltünk (13:11). 14-nél egyenlített egy kisebb hullámvölgyet követően a DAEC (14:14), de sikerült ritmust váltanunk, és visszavettük a vezetést (17:16).

A végjáték előtt ismét döntetlenre álltunk (20:20), így nagyon izgalmas lett a vége. Szettlabdánk volt 24-23-nál, melyet végül sikerült kihasználni. így a miénk lett az első játék (25:23).

A második szettet egy 3:0-s sorozattal indítottuk, és a folytatás is remek volt, főként Kecskeméti Bálint nyitásainak köszönhetően (7:1). Két pontot faragot hátrányából a DEAC (10:5), az előnyünk azonban így is jelentős volt. A 13. pontunkat szerző és addig kiválóan játszó Kecskeméti Bálint sajnos megsérült, így cserélnünk kellett (13:10), mely megzavarta a játékunkat (13:11).

A 14. pontnál döntetlen volt az állás (14:14), ezt követően viszont ellépett a Debrecen (14:16). A vendégek sorozatát végül sikerült megtörnünk, és 18-nál egyenlítettünk. A folytatás sajnos nem volt ilyen jó, hiszen a végjátékban a DEAC három pontot tett közé (19:21). Ezt már nem sikerült lefaragnunk, így egyenlítettek Tóth Andrásék (21:25).

 

A harmadik játékban az volt kérdés, hogy vajon mennyire sikerül kihevernünk az előző szettben mutatott hullámzó játékot. Az elején minden rendben ment (3:3), majd a folytatásban is, hiszen sikerült átvennünk az irányítást (6:5). Elég volt azonban egy kisebb megingás ahhoz, hogy Bagics Balázs irányításával fordítson a DEAC (7:9). Csapatunknak 10-nél sikerült az egyenlítés (10:10), de ekkor elfogyott a tudomány, és megint fordított a vendég gárda (10:13).

Tóth András nyitásai után hat pont lett a hátrányunk (10:16), mely alaposan megfogta a fiainkat (12:18). A hullámzó játékban lehetőségünk nyílt a felzárkózásra (18:20), a végét azonban Debrecen hozta (21:25).

Fordulás után mindkét oldalon több rossz nyitást láthattunk (4:4), majd felváltva estek a pontok (7:6). A következő labdamenetekben hol nekünk, hol a DEAC-nak voltak sikerélményei (11:11), majd két gyengébb hazai megoldás elég volt arra, hogy ellépjenek Kiss Imréék (11:13). A csereként beállt Tamási Dávid új színt hozott a játékunkba, melynek fordítás lett az eredménye ((15:13). Persze azonnal reagáltak Tóth Andrásék, és visszaverték a mieink támadását (17:17). A végjátékra a DEAC érkezett minimális előnnyel (19:20), viszont a végét ők bírták jobban (21:25), ezzel megnyerve a mérkőzést 1:3 arányban.

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Pechünkre egyik legjobbunk, Kecskeméti Bálint megsérült a második szettben, ami alaposan megzavart bennünket. Bízom benne, hogy nem komoly a sérülése. Végig partiban voltunk a Debrecennel, akik ügyesen játszottak. Ma volt csapatunknak tartása, melyre lehet építeni a következő meccseken, hiszen a play off még odébb van.

 DKSE – DEAC 1:3 (25:23, 21:25, 21:25, 21:25)

Vezették: Kiss Zoltán Attila és Szabó Zsolt, vonalbírók Hegedüs Balázs és Bibók Ferenc

DKSE: Farkas László, Pavliuk Vladyslav, Kisházi Valentin, Laczi Dominik, Hatvany Zsolt, Kecskeméti Bálint Olivér, Sümegi Kristóf András (liberó). Cserék: Dulcz Bende Levente, Gőczi Dániel, Béres Mátyás, Tamási Dávid Marcell, Gutierrez Dufour Mauricio, Vida Péter, Tajti Olivér (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

DEAC: Remete László, Tar Kristóf, F. Nagy Bence (liberó), Imre Tibor, Fazekas Balázs, Kiss Imre, Mészáros Zoltán (liberó), Veres Bence, Bagics Balázs, Tóth András, Cesar Coelho Rabel Willian, Almora Nunez Gustavo Lazaro. Cserék: Vezetőedző: Fodor Antal

 

 

Vissza