news-hero
Felnőtt

Feszült hangulatú meccsen nyert Kecskemét

Hullámzó játékot hozott a férfi röplabda Extraligában az 5-8. hely megszerzésért tartó rájátszás második mérkőzése, melyet KRC nyert.  

Nagypénteken este 19 órától a rájátszás második körével folytatódott a férfi röplabda Extraligában a küzdelem a DKSE számára, akik az 5-8. helyért tartó párharcban a Kecskemét ellen léptek pályára. A valamely csapat harmadik győzelméig tartó ütközetében a KRC hatalmas küzdelemben szerezte meg hazai pályán az előnyt, így ma a tét az volt, hogy sikerül-e egyenlítenünk.

Alaposan ellépett a Kecskemét az elején (5:10), ami hasonló volt, mint az előző meccs eleje. Ez a különbség sajnos nem akart csökkenni, melynek az oka az volt, hogy a KRC ütőit nem tudtuk megsáncolni (9:14). Tomanóczy Tibor ekkor a második idejét kérte ki, hiszen csapatunk nem a megfelelő sebességgel játszott. A szett hajrájához közeledve vettük fel a tempót, és csökkentettük a hátrányunkat (17:19). Hatalmas fordulatot hozott ez a szakasz, hiszen 24:23-nál nálunk volt az előny, és a fantasztikus hosszabbítást 30:28-ra nyertük!

Fordulás után mindkét csapattól koncentrált játékot láttunk, így felváltva estek a pontok (6:6). Tomanóczy Bálint nyitásai okoztak zavart nálunk, hiszen ekkor a KRC lépett meg néggyel (6:10). Ebből az állásból csak nehezen tudtunk elforogni (7:12), és amikor sikerült, ismét hullámvölgybe kerültünk (8:15). A hét pont nem akart csökkenni (10:17), sőt, a végére tovább nyílt az olló, végül Fundora két ásszal zárta le a szettet (13:25).

A harmadik játék eleje megint pörgős lett (5:5), mely időszakban Pavliuk Vladyslav hozta pontjaink többségét. Úgy tűnt, a nyolcadik pontunknál megint bennragadhatunk, innen azonban Laczi Domininak köszönhetően elmozdultunk (9:10). Ettől kezdve megint megpróbáltuk mi diktálni a tempót a feszültté váló derbin (15:15). Az idegek harca lett ez a szett, de ilyen az igazi rájátszás! Négy labdát nyert ekkor egymás után a Kecskemét (18:22), mely döntőnek bizonyult, mivel nem tudtunk innen felzárkózni (20:25).

A negyedik szettben a vendégek sánca hozta a pontjaik nagy részét, melyben főként Tomanóczy Bálint remekelt (2:6). Újabb fordulat következett, hiszen innen sikerült ritmust váltva átvenni a vezetést (8:7). Megint úgy tűnt, hogy nem tud egyik fél sem nagyobb lépéselőnybe kerülni (13:14), így jutottunk el szett hajrájáig (18:20), melynek a végét a Kecskemét zárta le (22:25).

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Küzdöttünk, küzdöttünk, de mivel volt még lehetőségünk szettet nyerni, így nem vagyok elégedett a mai játékkal. Hiszek abban, hogy el tudjuk kapni a Kecskemétet. Készülünk a következő összecsapásra.

DKSE – Kecskeméti RC 1:3 (30:28, 13:25, 20:25, 22:25)

Vezették: Kiss Zoltán Attila és Halász Enikő Erika, vonalbírók Kósa Dániel és Takács Ádám

DKSE: Farkas László, Pavliuk Vladyslav, Kisházi Valentin, Laczi Dominik, Hatvany Zsolt, Kecskeméti Bálint Olivér, Sümegi Kristóf András (liberó). Cserék: Tóth Kristóf, Gutierrez Dufour Mauricio, Tajti Olivér, Winter László Zétény, Juhász Barnabás (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

Kecskeméti RC: Gebhardt Norbert, Sidiropoulos Dimitri, Tomanóczy Bálint, Baserio Angel Bello Carlos Daniel, Fundora Travieso Lázaro Raydel, Argilagos Sogo Yusnaikel, Gebhardt Áron (liberó). Cserék: Szabó Alpár József, Kiss Bendegúz, Palánkai-Omoshebi Zachary, Balla Szabolcs, Bogdán Bence, Kasnyik Bence, Török Zsombor (liberó). Vezetőedző: Nagy József

 A valamely csapat harmadik sikeréig tartó párharc állása: DKSE – KRC 0:2

 A Férfi Extraliga 5-8. párharcának eddigi eredményei, és menetrendje (a párharc valamely fél harmadik győzelméig tart):

  1. április 12. kedd 19:00 Kecskeméti RC – DKSE 3:2

Helyszín: Messzi István Sportcsarnok Kecskemét

  1. április 15. péntek 19:00 DKSE – Kecskeméti RC 1:3

Helyszín: Dunaújváros Sportcsarnok

  1. április 17. vasárnap 18:00 Kecskeméti RC – DKSE

Helyszín: Messzi István Sportcsarnok Kecskemét

  1. április 21. csütörtök (amennyiben szükséges) 19:00 DKSE – Kecskeméti RC

Helyszín: Dunaújváros Sportcsarnok

  1. április 24. vasárnap (amennyiben szükséges) 18:00 Kecskeméti RC – DKSE

Helyszín: Messzi István Sportcsarnok Kecskemét

Vissza