news-hero
Felnőtt

Visszavágott a Kistext

A röplabda Extraliga helyosztójában a mindhárom szettben jobban játszó Kistext egyenlített a hetedik helyért tartó párharcban. 

Szombaton 19 órakor a röplabda Extraliga helyosztójának második Kistext – DKSE mérkőzésére került sor a 7-8. helyért tartó versenyfutásban a valamely csapat harmadik sikeréig tartó sorozatban.

Két végletekig motivált csapat állt bele a meccsbe (7:9), igazán kiélezett, nagyszerű labdameneteket láthattunk. Az eredmény azonban nem nekünk kedvezett, hiszen a Refatti által irányított vendégek mindig 3-4 ponttal előttünk járt (8:12). Sőt, a szett derekánál hátrányunk hét pontos lett (8:15). Fiaink innen nem tudtak visszajönni, így az első játék elment (12:25).

Fordulás után is érezhető volt az a pofon, amit az első szett okozott, hiszen az első két pontot a vendégek hozták (0:2). Sikerült rendeznünk a gondolatainkat, amit a felzárkózás jelzett (5:5), a vezetést azonban nem sikerült megszereznünk. A Kistext sánca jól működött, nyitásaik is erősek voltak, amely miatt három ponttal elléptek (10:13). Nagy erőt vetettünk be a felzárkózásba, de amikor közel jártunk, megint ellépet a vendég gárda (14:17). Ez így ment egészen a végjátékig (18:21), ahonnan nem tudtunk megújulni (19:25).

Sorsdöntővé vált a harmadik szett, ami érezhető lett játékunkban, mivel sokkal összeszedettebbek voltunk az elején (5:5). Vezetnünk azonban továbbra sem sikerült, csak 10:9-nél egy rövid ideig. Az első igazán jó játék ekkor indult el, 14:12-nél, az előnyünk azonban egy-egy hiba miatt eltűnt (15:15). 21-ig felváltva születtek a pontok (21:21), majd a végjátékot a Kistext bírta jobban. Ezzel a párharc állása 1:1.

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Három győzelemig tart a párharc, így várható volt, hogy a Kistext változtatni fog, és másként áll a mérkőzéshez. Csapatunkban több olyan fiatal van, az együttesünk fele, akiknél az iskolai ballagás közrejátszott, emiatt sem tegnap, sem ma nem tudtuk normálisan edzeni. Még a mai napon is voltak olyanok, akik ballagáson voltak. De az élet ilyen, ezzel nem tudunk mit kezdeni. Megyünk tovább, készülünk a további meccsekre.

DKSE – Kistext-Party.CO 0:3 (12:25, 19:25, 22:25)

Vezették: Varjasi Melinda és Mezőffi Zsolt Tibor, vonalbírók Nagy Zsombor és Mária Benedek Zsolt

DKSE: Farkas László, Pavliuk Vladyslav, Kisházi Valentin, Laczi Dominik, Hatvany Zsolt, Kecskeméti Bálint Olivér, Sümegi Kristóf András (liberó). Cserék: Juhász Barnabás, Gutierrez Dufour Mauricio, Tajti Olivér, Winter László Zétény. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

Kistext-Party.CO: Török Roland, Makarov Ilia, Szabó Márton Károly, De Barrios Rafael, Gönczi Imre, Reffatti Da Costa Willian, Lassú Ádám (liberó). Cserék: Kalmár Ákos, Óhidi Richárd, Kocsondi Dávid Csaba. Vezetőedző: Bunda Olivér

 A helyosztó menetrendje:

Április 27. szerda

18:30 Kistext-Party.CO – DKSE 1:3

Helyszín: Riz Levente Sport-és Rendezvényközpont Centerpálya Budapest

 

Április 30. szombat

19.00 DKSE – Kistext-Party.CO 0:3

Helyszín: Dunaújváros Sportcsarnok

 

Május 3. kedd

18:30 Kistext-Party.CO – DKSE

Helyszín: Riz Levente Sport-és Rendezvényközpont Centerpálya Budapest

 

Május 6. péntek

19:00 DKSE – Kistext-Party.CO

Helyszín: Dunaújváros Sportcsarnok

 

Május 9. hétfő (amennyiben szükséges)

18:30 Kistext-Party.CO – DKSE

Helyszín: Riz Levente Sport-és Rendezvényközpont Centerpálya Budapest

 

Vissza