news-hero
Felnőtt

Megvan az első győzelem!

A Gamma együttese ellen játszotta első hazai NBI-es meccsét csapatunk, melyet megérdemelten nyert meg 3:1-re.

Az első hazai mérkőzését játszotta a DKSE NBI-ben szereplő csapata, mégpedig a Gamma Party.co gárdája ellen. A mieink az idei kiírás első fordulójában pontot raboltak a Dág otthonából (2:3), majd a Magyar Kupában a Veszprémet győzték le idegenben 3:1 arányban. Most azonban a fiúk hazai pályán mutatkoztak be, melyen a cél a győzelem megszerzése volt.


Az első szettben jól beindultunk (4:1), majd egy kicsit megtorpantunk, de az előny nálunk maradt (8:7). Nagyobb különbséget a folytatásban sem sikerült kiizzadnunk, sőt, 14-nél utolért bennünket a Gamma (14:14). A végjátékra mi érkeztünk kisebb előnnyel (21:18), amely a legvégére tovább nőtt, így hoztuk a szettet (25:19).

Fordulás után felváltva estek a pontok (6:6), majd a hetedik pont után megindult a pontgyártás, és gyorsan elléptünk néggyel (11:7). A vendég időkérés után visszavette a nyitást a Gamma, de csak egy pont erejéig, így őriztük előnyünket (15:11). A fővárosiak 18-nál egyenlítettek, majd 20-nál a vezetést is átvették (19:20), így izgalmas végjáték elé néztünk. Abban a vendégek voltak a jobbak, akik 21:25-re nyertek.

A harmadik felvonásra úgy tűnt, ismét magunkra találunk, hiszen villámrajtot vettünk (4:0), és a folytatásban is mi irányítottuk a játékot (8:3). A különbség ekkor tovább nem nőtt, de legalább megmaradt. Ez annak volt köszönhető, hogy vendégek ejtéseit nem tudtuk összeszedni (13:8). De összekaptuk magunkat, előnyünk megnyugtatóvá vált (18:11), amely a végéig kitartott (25:18).

A negyedik szett jól indult (3:0), de rosszul folytatódott (3:4). Szerencsére nagyobb baj nem történt, és visszavettük a vezetést (10:7), majd ettől kezdve már mi irányítottunk (13:8). Ekkor elértünk arra a pontra, amikor mindenki játéklehetőséget kapott, és élt is vele (17:9). A szett végére kinyílt az olló (22:13), és sima lett a negyedik felvonás (25:14), ezzel megvan az első győzelmünk!

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Örülök, mert hoztuk a kötelező győzelmet, és annak is, hogy mindenki pályára tudott lépni. A második szettben a felállást én kavartam egy kissé túl, de a harmadik és a negyedik játékban minden rendeződött. Gratulálok csapatomnak a győzelemhez, és bízom abban, hogy a következő mérkőzést ilyen felfogásban játsszuk majd.

DKSE – Gamma Party.co 3:1 (25:19, 21:25, 25:18, 25:14)

Vezették: Szabó Zsolt és Kiss Zoltán Attila

DKSE: Tóth Kristóf, Velychko Bohdan, Pavliuk Vladyslav, Laczi Dominik, Farkas László, Gőczi Dániel, Winter László Zétény, Kuti Márk (liberó). Cserék: Béres Mátyás, Kisházi Valentin, Vida Péter, Pintér Barnabás, Szalai Kristóf József. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

Gamma Party.co: Nagy Péter Márk, Tarr Levente, Juhász Barnabás, Báder István Milán, Kocsondi Dávid Csaba, Katona Ádám Zsolt, Parsa Golkarami (liberó),. Cserék: Balogh Bence József, Gidófalvi Levente. Vezetőedző: Kovács Sándor

 

Vissza