news-hero
Felnőtt

Megvertük a listavezetőt!

Az idei szezon legjobb játékát nyújtotta a DKSE a MEAFC-Miskolc elleni mérkőzésen!

Az idei év utolsó hazai NBI-es mérkőzésén a DKSE a listavezető MEAFC-Miskolc együttesét fogadta. A mieink az NBI legjobb csapata ellen arra készültek, hogy tudásuk legjavát nyújtva itthon tartsák a bajnoki pontokat. A találkozó rendhagyó ünnepséggel kezdődött, hiszen  a Magyar Röplabda Szövetség elnöksége döntése értelmében a meccs előtt köszöntötték a 2022-es év legjobbjait.

A díjakat Ludvig Zsolt főtitkár úr adta át. A Magyar Röplabda Szövetség elnökségének döntése alapján, 2022-ben az év férfi teremröplabda utánpótlás játékosának díját a DKSE játékosa, Tóth Kristóf kapta, míg az év férfi teremröplabda utánpótlás edzője a DKSE vezetőedzője, Tomanóczy Tibor kapta! Gratulálunk mindkettőjüknek!

Motiváltan, a tétnek megfelelően kezdett mindkét fél (7:5), és egyikőjük sem szerette volna, ha a másik nagyon meg tud lépni (10:9). A folytatásban felváltva estek a pontok (12:10), melyben a mieink közül Raidel jeleskedett. Egy kisebb előnyt sikerült a szett felénél kiharcolnunk (18:14), és a hajrára is ezt sikerült megőriznünk (23:19). A játékot végül Laczi Dominik pontja zárta le (25:20).

A második szettben a Miskolc próbált meg irányítani (3:4), ezt azonban nem engedték meg fiaink (4:4). Ekkorra Raidel mellé mindenki felzárkózott, így Pavliuk Vladyslav is, aki remek pontokkal tűnt ki csapattársai közül (8:8). Hol az egyik, hol a másik csapatnál volt a szűk előny (12:11), majd 17-nél sikerült három pontot közé tennünk (17:14). A szett hajrájára öt pont lett az előnyünk (20:15), melyet meg tudtunk őrizni (22:17), egészen a végégig (25:20).

A harmadik szett elején Csizmadia János centerjátékával nem tudtunk mit kezdeni (1:3), de miután innen elforogtunk, 5:5-nél egyenlő lett az állás. Béres Mátyás, a csapat egyik legfiatalabbja hihetetlen labdákat fogott liberóként, melyekből sikerült pontokat szereznünk (10:10). Egy kisebb hullámvölgy után a Miskolc került lépéselőnybe (10:12), amiből nem tudtunk kilábalni (11:16). Mindent megpróbáltunk megtenni a felzárkózás érdekében, de három, négy pontnál közelebb nem értünk (17:20). A hajrában a hátrányunk egyre nőtt, így a szettet végül behúzta a Miskolc (19:25).

A negyedik felvonás Tóth Kristóf nyitásait követően nagyszerűen indult (3:0), de gyorsan utolért minket a Miskolc (5:5). Ekkor újabb fordulat következett, hiszen öt pontos előnyt harcoltunk ki (10:5). Sőt! Pavliuk Vladyslav nyitásai után, aki három ászt nyitott egymás után, előnyünk nyolcra nőtt (15:7). Ebből hármat ledolgozott Árva Milán vezérletével a MEAFC (16:11), ennél közelebb azonban nem értek, ráadásul az előnyünk hétre nőtt (21:14). A legvégén a hazai csapat nagyszerű összpontosítással nyerte a szettet (25:16), így győzelemmel zárta a 2022-es évet!

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Az idei szezon legjobb játékát nyújtva nyertük a mérkőzést. A fiúk végig koncentráltak, összeszedettek voltak. Bízom benne, hogy ez a játékfelvonást tovább visszük a következő évre.

DKSE – MEAFC-Miskolc 3:1 (25:20, 25:20, 19:25, 25:16)

Vezették: Ladányi Bence és Mezei Zoltán István

DKSE: Tóth Kristóf, Pavliuk Vladyslav, Kisházi Valentin, Laczi Dominik, Quintana Hechavarria Rajdel, Winter László Zétény, Kuti Márk László (liberó). Cserék: Farkas László, Gőczi Dániel, Vida Péter Tamás, Pintér Barnabás, Velychko Bohdan, Béres Mátyás (liberó),. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

MEAFC-Miskolc: Karóczi Szabolcs (liberó), McLaughlin Marc, Kozsla Ádám, Komlósi Márk, Kovács Zoltán Béla, Árva Milán, Csizmadia János. Cserék: Oláh Mózes, Simkó Dániel, Szabó Péter Gergő, Kapusi Zoltán, Tóth Tibor (liberó). Vezetőedző: Bagó László, másodedző: Barócsi Ákos

Vissza