news-hero
Felnőtt

Hoztuk a hazai pályát

A DKSE az NBI negyeddöntőjének első összecsapásán magabiztos játékkal győzte le a TFSE gárdáját.

Az NBI negyeddöntőjében, az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcáig tartó sorozatát kezdte meg ma este a DKSE, mégpedig a fővárosi TFSE gárdája ellen. Kiélezett, szoros meccset vártunk ma este is, annak ellenére, hogy az alapszakaszban két alkalommal is Tomanóczy Tibor együttese le tudta győzni Lóránt Péter tanítványait.  Ez azonban itt a rájátszás, ahol minden meccs más és más.

Remekül kezdtük a mérkőzést, és gyorsan kialakítottunk egy öt pontos előnyt (8-3), melyet a folytatásban tovább tudtunk növelni (12-5). Csapatunk minden játékosa nagyon motiváltan, koncentráltan játszott. Igazi rájátszás hangulatú volt a meccs első szakasza, és bíztunk abban, hogy a folytatás is ilyen lesz (15-8). A hat, hét pontos előnyünk állandósult (18-11), így megnyugtató előnnyel értünk el a szett hajrájához (19-12). A folytatásban minden jól alakult, így végül tíz pontot tettünk közé (25-15).

A második játékra sort cserélt Lóránt Péter, így szerette volna kipróbálni, hogy ez a felállás tud-e fordítani. Ez úgy tűnt, be is jön a vendég szakvezetésnek (3-5), hiszen elléptek tőlünk (5-8). A kilencedik pontnál értük utol a TFSE-t (9-9), majd a tizenegyediknél kitettük az indexet, és átvettük a vezetést (11-10). A folytatásban remekül haladtunk előre. Raidel és Juhász nyitásai hozták a pontokat, a sáncunk közben nagyszerűen védekezett (17-11). A végjátékra hét pontos előnyt harcoltunk ki (20-13), amely bőven elég volt az újabb szettgyőzelem megszerzéséhez (25-18).

Az első két győztes szett után a kérdés az volt, hogy vajon az első meccset tudjuk-e hozni három szettből. Ehhez azonban továbbra is nagy koncentrációra volt szükség, ami az első pillanatokban nem volt az igazi (3-5), de ekkor sikerült ritmust váltanunk, és egyenlítenünk (6-6). Elkaptuk a fonalat ismét, ami pontokban is megmutatkozott (10-8). Ennél az állásnál megfogtuk a TFSE gárdáját, hiszen remek sorozattal még öt pontot szereztünk (15-8). Magabiztosakká váltunk, örömjátékot nyújtottunk, és meneteltünk a siker felé (20-12). Ilyen előny birtokában az is meg lett, így a három győztes mérkőzésig tartó párharcban lépéselőnybe kerültünk (25- 14).

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Nagyszerű felfogásban, végig koncentráltan, motiváltan játszott a csapat ennek a hosszú párharcnak az első összecsapásán. Az első mérkőzés nekünk sikerült jobban. Amennyiben a folytatásban is ilyen stabilan, koncentráltan játsszunk, akkor az idegenbeli mérkőzés is meglehet. Ez csak rajtunk múlik majd.

 

DKSE – TFSE 3-0 (25-15, 25-18, 25-14)

Vezették: Bibók Ferenc és Tillmann Gyula Zsolt

DKSE: Pavliuk Vladyslav, Kisházi Valentin, Laczi Dominik, Juhász Barnabás, Quintana Hechavarria Raidel, Winter László Zétény Béres Mátyás (liberó). Cserék: Tóth Kristóf, Velychko Bohdan, Farkas László, Gőczi Dániel, Vida Péter Tamás, Pintér Barnabás. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor, másodedző: Engyel László

TFSE: Füzék Zalán, Horváth Bálint, Kókai Róbert, Mihucz Csaba, Merkler Ábel, Tóth Máté, Nagy Tamás (liberó). Cserék: Balázs Bálint, Fenyő Balázs, Németh Máté Teó, Tigyi Norbert, Éliás Balázs, Együd Ádám, Eisemann Ádám Ábel (Liberó). Vezetőedző: Lónárt Péter, másodedző Nagy Gergely

 

A negyeddöntő további menetrendje:

  1. 03. 18. 16:00 TFSE – DKSE
  2. 03. 22. 19:00 DKSE – TFSE

Amennyiben szükséges:

  1. 03. 26. 19:00 TFSE – DKSE
  2. 03. 30. 20:00 DKSE – TFSE
Vissza