news-hero
Felnőtt

Eldőlt: a Dágé a bronzérem

Négy mérkőzést követően, az összesítésben 3-1 arányú győzelmét követően vette át a megérdemelt bronzérmet a Dág. 

A valamely fél harmadik sikeréig tartó férfi röplabda NBI- bronzcsatájának negyedik mérkőzését játszották le ma este a Dunaújváros Sportcsarnokban a DKSE és a Dág röplabdázói. Mivel összesítésben 2-1 arányban a vendégeknél volt az előny, így nagy csatára számítottunk és arra, hogy a mieink mindent megtesznek azért, hogy ötödik mérkőzésre kényszerítsék Zirigh Balázsékat.

Nagyon elszaladt az elején a Dág, akiknek ekkora előnyt adni luxusnak mondható (3-8). Fiaink ezt jól tudták, és fogukat összeszorítva próbáltak zárkózni (6-8). Ez azonban itt megszakadt, mert megint lemaradtunk (6-12). Hiába jött a hazai időkérés, több rontás után megint nagy lett a különbség (8-14). Ekkora előnnyel jól gazdálkodtak a vendégek (12-20), akik le is hozták a szettet (17-25).

A második felvonást nagy energiával kezdtük (5-1), de még időben észbekapott a Dág (5-4). Az előnyünk a hetedik pontnál eltűnt (7-7), majd felváltva estek a pontok (9-9). Ennél az állásnál elkaptuk a ritmust, amely három pontot hozott egymás után (12-9). A hullámvölgy azonban most is eljött, ami a Dág egyenlítését eredményezte (13-13). Hármas cserét hajtottunk végre, Juhász, Béres és Farkas érkeztek, akik egy ideig tartották a döntetlent (16-16), majd Flachner Kornélék kettőt tettek közé (16-18). A végjátékban Göczi pontjának örülhettünk (21-22), majd Béres pontjaival jött el az igazi izgalom (23-24), de a folytatásban Kun nem kegyelmezett (23-25).

A harmadik szettben látszott fiainkon a bizonyítási vágy, hiszen nagy akarással, talán túlságosan naggyal kezdték a szettet, amely sajnos hibákat eredményezett (5-7). A következő időszakot mi nyertük (10-12), ám ennél az állásnál beragadtunk, amely időkérést eredményezett (10-14). Vezetőedzőnk megpróbálta rendezni sorainkat, és végre elforogtunk (11-16), bár ekkor már öt pontos hátrányban voltunk (11-16). A hátrányunk sajnos tovább nőtt (13-20), mellyel nem tudtunk mit kezdeni (17-25).

A Dág ezzel a sikerével lezárta a bronzcsatát 3-1-es összesítéssel, így a DKSE felnőtt gárdájának számára véget ért a 2022-2023-as szezon, akik a negyedik helyen zártak.

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Az értékelés előtt menjünk vissza az időben. Köszönöm a játékosoknak az egész évi munkájukat! Emlékezzünk vissza arra, amikor télen a fűtetlen, 6-7 fokos terembe jöttek a fiúk reggel 6.30-7.30-ig edzeni, akik ennek ellenére sem hagytak ki egyetlen edzést sem. Ez mindent elmond a hozzáállásukról! Ezért nagyon tisztelem és becsülöm őket! Nem dacoltak a nehézségekkel, és felkészültek a mérkőzésekre. Ma fiatal csapat volt a pályán, de mi az akadémiánál tudjuk, hogy az U20-as döntőre készülünk, mert ettől kezdve az a fő versenyünk. Az, amit az egész évben végig dolgoztunk jóban és rosszban nagyon tanulságos volt mindannyiunk számára. Jó pár éve benne vagyok a röplabdában, de ez életem legnehezebb szezonja volt.

 

DKSE – Dág KSE 0-3 (17-25, 23-25, 17-25)

Vezették: Kiss Zoltán Attila és Selega Balázs

DKSE: Tóth Kristóf, Velychko Bohdan, Pavliuk Vladyslav, Kisházi Valentin, Göczi Dániel, Szalai Kristóf, Kuti Márk László (liberó). Cserék: Béres Mátyás, Farkas László, Vida Péter, Juhász Barnabás. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor, másodedző: Engyel László

Dág KSE: Szabó Bence, Krupánszki Olivér, Kun Benedek László, Flachner Kornél, Sow Ábrahám Péter, Oláh Botond, Farkas Róbert Zsolt (liberó). Cserék: Benkő Balázs Bálint, Nagy Péter Márk, Balázs Bence. Vezetőedző: Zirigh Balázs

Vissza