news-hero
Felnőtt

Kezünkben volt a három pont megszerzése!

A DKSE NBI Extraligában szereplő csapata hazai pályán öt szettes mérkőzésen szenvedett vereséget a TFSE együttesétől

A ma esti mérkőzést megelőzően abban bíztunk, hogy a fiúk ezúttal – tanulva az előző három fordulóban tapasztaltakból – fel fogják tudni venni a versenyt a TFSE csapatával. Az előző három meccsünk nem sikerült jól, hiszen mindhármat elvesztettük, de az abból tanultak alapján bízhattunk abban, hogy a játékunk javulása miatt a fővárosiak elleni meccset szorossá tudjuk tenni.

A meccs eleje jónak tűnt, ám a rengeteg volt újvárosival felálló TFSE hamar megmutatta, mire készült mára. Villámgyorsan megléptek 2-7-re, és ezt az öt pontot próbáltuk meg ledolgozni. Motiváltan, jól, legalábbis jobban ment a játék, mint az előző három meccsen, de a különbség nem csökkent (8-13). A következő labdamenetke egyszer-egyszer belehibáztunk, így egyre jobban elléptek Gebhardték (9-16), akik a szett hajrájára jelentős előnyt dolgoztak ki (11-20), melyet nem lehetett ledolgozni (14-25).

Az biztos, hogy a második szettet jobban meg kellett nyomjuk, hogy legyen esélyünk a végéig, melyet jól indítottuk el (2-0), de előnyünk gyorsan elillant (3-3). Ettől kezdve azonban felváltva estek a pontok, vagyis ott tudtunk maradni ellenfelünk nyakán (5-5). Béres nyitásai után ismét kettőt tettünk közé (7-5), ettől kezdve pedig mi irányítottunk (11-8). Végre öröm volt látni fiataljaink játékát (16-12), akikre ijesztően jöttek fel Mihucz Csabáék (17-16). De nem adtuk oda a vezetést (20-16), és végül megnyertük az idei első szettünket is (25-18).

A harmadik szettet olyan felfogásban kezdtük, ahogyan a másodikat befejeztük, ami a pontok számában is megmutatkozott (5-1). A vezetést nagyszerű csapatjátékkal a folytatásban sikerült megtartanunk (9-7), ráadásul Kisházi ász nyitása után négy ponttal léptünk meg (11-7). Farkas László két nagyszerű ponttal járult hozzá ahhoz, hogy örömünk nagyobb legyen (12-8), ezt követően azonban két nyitást elhibáztunk (14-12). Ettől megállt a gépezet, melyet azonnal kihasznált a TFSE (14-15). 18-nál sikerült utolérnünk ellenfelünket (18-18), így nyílt lett a végjáték. Abban mi tudtunk ellépni (22-20), és végül s játékot be is húztuk (25-22).

A harmadik szett megnyerésével egy pontunk már biztossá vált, de esélyünk lett arra, hogy megszerezzük idei első győzelmünket is. Szorosan indult a negyedik felvonás (4-5), majd Gebhardt nyitásainak köszönhetően nagyobb előnyre tett szert a TFSE (6-12). Sajnos innen nem tudtunk visszajönni (9-14), viszont Tomanóczy Tibor ettől kezdve minden fiatalnak adott lehetőséget. Cserép Tamás ezt két szép ponttal hálálta meg (9-16). A többiek is mindent megpróbáltak, így egy-egy szép pontot szerezve lépdeltek egyre közelebb (16-20). A végig ez a lendület nem tarott ki, így jöhetett a döntő játék (17-25).

A döntő szett eleje a vendégeké volt (1-3), és a folytatásban is ők irányítottak (3-6). Ennél az állásnál beragadtunk, így a térfélcserekor öt pontos lett a hátrányunk (3-8). Ez sajnos közte is maradt (5-10), majd a TFSE magabiztos játékkal lezárta a meccset (8-15).

Nagyszerű mérkőzés volt, ahol megérdemelten nyertünk két szettet, és megszereztük első pontunkat.

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Férfiasan küzdöttünk, de sajnos ennyi volt ma bennünk. 2-1-nél vezettünk, majd ezt követően összeestünk. Mint az előzetesen elmondtam, ez a mérkőzés fiatal csapatunk számára mérvadó lesz, mely be is bizonyosodott. Idegesek vagyunk, mert vesztettünk, viszont ilyen küzdést régen láttam a csapattól. Az első három fordulóban negyedennyi energiát sem láttam a fiúktól, mint ma. Mindkét fél részéről jó mérkőzés volt. Több rutinnal, több önbizalommal kell játszanunk, és egy-egy állásba nem ragadhatunk be. Ha öt szetten keresztül kell a maximumot nyújtani, akkor azt kell végig vinni.

 

DKSE – TFSE 2-3 (14-25, 25-18, 25-22, 17-25, 8-15)

Vezették: Szél Márta Judit és Bátkai-Katona Ágnes

DKSE: Béres Mátyás, Németh Zoltán, Kisházi Valentin, Göczi Dániel, Juhász Barnabás, Farkas László, Kuti Márk (libero). Cserék: Cserép Tamás, Makó József Gábor, Vadász Krisztián, Peredi Zoltán. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor, másodedző Engyel László

TFSE: Balázs Bálint, Gebhardt Norbert, Mihucz Csaba, Fenyő Balázs, Quintz Tamás, TTóth Máté, Laczi Domink (libero), Cserék: Füzék Zalán, Horváth Bálint, Winter László Zétény, Merkler Ábel, óth Kristóf, Vezetőedző: Nagy Gergely

Vissza