news-hero
Felnőtt

Ebben a meccsben több volt

A Vidux-Szegedi RSE érkezett ezúttal a Dunaújváros Sportcsarnokba, akik ellen meg volt az esélyünk a szettsikerre, de nem tudtunk élni a lehetőséggel.

A második kör, a visszavágók köre kezdődött meg NBI-es röplabda csapatunk számára az alsóházi rájátszásban, ahol fiaink eddig nem szereztek pontot. A Szeged ellen nagyon szerettek volna pontot, vagy pontokat gyűjteni a mieink, ehhez azonban tudásuk legjavát kellett volna nyújtaniuk.

A nyitó szettben jól kezdett csapatunk, 4-3-nál a vezetés is megvolt, ekkor azonban nem tudtunk tovább forogni. miközben a Szeged fordított (4-8). A hazai időkérést követően sikerült rendezni sorainkat, és előbb felzárkóztunk (11-12), majd a vezetést is átvettük (13-12). Ez sajnos sokáig nem tartott, hiszen Trindade nyitásai után ismét a vendégeknél volt az előny (14-15), ráadásul két rossz labda után már néggyel mentek Bodnár Lajosék (15-19). A végjátékban a Szeged dominált, akik végül hat ponttal nyertek (19-25).

A második szettben a kezdésre megint nem lehetett panaszunk, hiszen 4-2-nél kettővel mentünk, a lendületünk pedig tovább tartott, mivel 7-3-nál már négy volt közte. Ebben a szakaszban mi irányítottunk, remekül összpontosítva, így megérdemelt volt az ötpontos előnyünk (12-7). Jött azonban egy megtorpanás, amit azonnal kihasznált a Szeged, így az előnyünk gyorsan fogyni kezdett (16-14). De nem adtuk oda az egyenlítés esélyét sem, mivel Kisházi remek sánca után megint magabiztos előnyt harcoltunk ki (19-14). A szett hajrája azonban izgalmassá vált, mivel Bodnár nyitásaival nem tudtunk mit kezdeni (19-17), ráadásul három pontot szinte ajándékba adtunk a vendégeknek (20-20), akik a vezetést is átvették (20-22). Innen nem volt visszaút, így a Szeged örült a végén (21-25).

A harmadik felvonásra három helyen változtatott a kezdő felálláson vezetőedzőnk, Peredi Zoltán, Vadász Krisztián és Makó József érkeztek pályára, akik jól muzsikáltak, hiszen tartották a lépést a vendégekkel (7-8). Az irányítást azonban nem sikerült átvennünk a Viduxtól, akik szép lassan, pontról pontra növelték előnyüket (10-13). A következő labdamenetek után felváltva estek a pontok (13-16), ami előre jelezte, hogy Piti Richárdék érkeznek előnnyel a végjátékra (14-19). Ekkor talán már fejben elfogytunk, ami az álláson is meglátszott (16-22), ezzel együtt a szett végeredményén (20-25). A Szeged megérdemelten nyerte a meccset, de azért a második szettért nagy kár, amit megnyerhettünk volna.

Tomanóczy Tibor vezetőedző:A második szettben mintha megijedtünk volna attól, hogy szettet nyerhetünk. 20-16-volt nekünk, innen fordult a Szeged 20-24-gyel. Véleményem szerint nem a vendégek csináltak extrákat, hanem mi képtelenek voltunk lezárni győzelemmel ezt a szakaszt. Nem tudtuk befejezni a támadásinkat. Úgy érzem, nem hiszik el a fiúk, hogy szettet nyerhetnek. Nekünk is el kell gondolkodnunk azon, hogy ilyen fiatal csapattal kell-e ennyi mérkőzést játszanunk, megéri-e ennyi vereséggel játszani egy bajnokságot, vagy egy alacsonyabb osztályban kell elindulnunk, ahol van sikerélményük. Az eddigi tapasztalataim azt mutatták, hogy jót tesz az ennyi idős játékosoknak az idősebbekkel versenyezni, ez a csapat viszont nem érett arra, hogy egy ilyen típusú bajnokságban szerepeljen.

 

DKSE – Vidux-Szegedi RSE 0-3 (19-25, 21-25, 20-25)

Vezették: Horváth Miklós és Sík Barbara

DKSE: Béres Mátyás, Németh Zoltán, Kisházi Valentin, Gőczi Dániel, Juhász Barnabás, Farkas László, Kuti Márk (libero). Cserék: Makó József Gábor, Vadász Krisztián, Peredi Zoltán, Papp Tamás Kristóf. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

Vidux-Szegedi RSE: Piti Richárd Pál, Bodnár Lajos, Trindade Da Rocha Gabriel, Sarnyai Ákos, Kiss Gábor Tamás, Demcsák Balázs, Kasnyik Bence (libero). Cserék: Pintér Barnabás, Honti Szilárd, Durigon Pozzobon Davi Luiz, Csányi Dániel, Vezetőedző: Berkes Zoltán

Vissza