news-hero
Utánpótlás

Az országos döntőre készül Dolmán Viktor a csapatával

A DSE Röplabda Akadémia U13-as fiú csapata a Dunszt Ferenc Országos Mini Bajnokság 2023/2024-es dőntőjére készül!

A 2023-2024-es szezon eddigi történéseit Dolmán Viktor vezetőedző foglalta össze: A keret magja megmaradt az előző szezonról. Nagy célokat tűztünk ki az évre, de a legmerészebb álmamimban sem gondoltam volna, hogy a csapat ilyen sikeres lesz.

Az alapszakaszt az előkelő negyedik helyen tudtuk zárni, amely óriási eredmény volt, tudniillik a fizikális fölény nem a mi csapatunk mellett van. Az elmúlt évek egyik legkiegyenlítetteb mezőnye az idei, edzői pályafutásom során nem volt ennyire egyforma tudású kilenc csapat. Az alapszakaszban nyolc mérkőzést játszottunk, ebből négyszer győztünk, négyszer verséget szenvedtünk.

A versenykiírás értelmében az alapszakaszban elért helyezést és a megszerzett pontokat nem vittük magunkkal a középszakaszba. A középszakaszban megrendezésre kerülő tornák mindegyikén részt vettünk. A középszakaszra voltak kieső és feljutó csapatok is, így még színvonalasabb lett az első osztály. A középszakasz 8 fordulóból állt, és az első hat csapat jutott be az országos döntőbe. Minden csapattal kétszer vívtunk meg. A középszakasz elején kértem szakmai segítséget Tomanóczy Tibortól, úgy éreztem szükség lesz egy kicsit új impulzusra, mint a fiúknak, mint nekem. Továbbá a tanulási fázis a mi szakmánkban örökké tart, legalábbis én ezt vallom. A közös munka jól sikerült, mindannyian jól éreztük magunkat. Több gyermek is negyedik szezonját tölti nálam, ezért őket szoktatni szerettem volna más edzőkhöz is. A fizikális felkészülés mellett nagyon fontosnak tartom a fiúk mentális felkészülését is. Ehhez szülői hozzájárulással külön szakembert hívtam segítségül.  A szülői támogató hátteret is kiemelném, mivel igencsak sok időt töltünk együtt a sportolókkal, így kialakult a bizalmi viszony.

Ennek összesége hozta meg azt a sikert, amely az országos bajnokság döntőjébe jutatott minket.  Az előkelő ötödik helyen jutottunk az országos döntőbe.

A felkészülésünk eddig zökkenő mentesen halad. Átköltöztünk egy nagyobb terembe, amely jobban hasonlít a döntő helyszínéhez. Itt készülünk az utolsó másfél hétben edzésekkel, edzőmérkőzésekkel és mentáltrénerrel. Lépésről lépésre fokozatosan haladunk előre.

Az országos döntő 2024.06.08-2024.06.09.-én kerül megrendezésre Szegeden. A célunk a tisztes helytállás mellett az, hogy a dunaújvárosi méltán híres röplabdázás hírét öregbítsük és tisztességes munkával zárjuk le a szezont.

 

 

Vissza