news-hero
Felnőtt

A Dág nyerte a nyitányt

A Dág elleni öt szettes bajnoki nyitánnyal kezdte meg a 2022-2023-as NBI-es szezont a DKSE röplabda csapata.

Jelentősen átalakult a DKSE NBI-ben szereplő csapata, amely a mai napon a Dág otthonában kezdte meg szereplését. Tomanóczy Tibor gárdája a felkészülése alatt több előkészületi mérkőzést játszott, melyeken a fiúk bíztató játékot mutattak. A bajnoki kezdés több mindenről így a pontok megszerzéséről, valamint a két csapat erejének felméréséről is szólt.

Az első szettben alaposan lemaradtunk már a legelején a hazaiaktól, akik végig magabiztosan irányították ezt a játékrészt. Gyorsan közé tettek Flachnerék tíz pontot (20:10), és innen már nem volt visszaút. A végére ez a tízes közte maradt, így a hazaik fordultak előnnyel (25:15).

Fordulás után sikerült felvennünk a játék ritmusát, és szorossá tenni a szettet (6:5). A folytatásban is sokkal jobban ment a játék, így a vezetést is át tudtuk venni (12:13). A hajrához közeledve is nálunk volt az előny (17:19), A huszadik pontunkat elérve megtorpantunk, melyet azonnal kihasznált a Dág, akik fordítottak, ezzel lett izgalmas a szett vége. Innen sikerült hajráznunk, és behúzni 23:25-re a szettet.

Az első szetthez képest a másodikra feljavult játékuk jó előjelekkel biztatott bennünket a harmadik felvonásra, melynek elején felváltva estek a pontok (5:4). A folytatásban a Dág vette magához a kezdeményezést (18:14), ezzel előnyt szerezve a végjáték előtt. A hajrát is a hazaiak bírták jobban, akik 25:17-tel zárták ezt a felvonást.

A negyedik felvonást a Dág ott folytatta, ahol ez előzőt abbahagyta (4:2). De folytatásban fordult a kocka (5:8), majd a kitűnő sorozatot folytattuk (8:11). Szebbnél szebb pontokat szerezve növeltük előnyünket (9:17), majd a végjátékra is meggyőző előnnyel érkeztünk (15:21). A végén sem volt gond, hiszen a felvonást öt pontos előnnyel zártuk le (20:25).

A döntő szettben a Dágnál volt az előny (4:2), de sikerült egyenlítenünk (4:4). A folytatás hullámzó játékot hozott, mely végén a Dág nagy küzdelem végén örülhetett (15:13).

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Az egy pontnak természetesen örülök, de a mutatott hullámzó játékkal, melyet a jövőben stabilizálnunk kell, nem teljesen. Ehhez hozzátartozik, hogy voltak hiányzóink, ennek ellenére szoros meccset tudtunk játszani. Amennyiben az ötödik szett elején okosabbak lettünk volna, akkor a győzelmet is megszerezhettük volna.

Dág KSE – DKSE 3:2 (25:15, 23:25, 25:17, 20:25, 15:13)

Vezették: Kiss Zoltán Attila és Selega Balázs

Dág KSE: Kun Benedek, Sow Ábrahám, Oláh Botond, Benkő Balázs, Flachner Dániel, Szabó Bence, Farkas Róbert (liberó).. Cserék: Czibula Bence (liberó), Majer Zsolt, Balázs Bence, Flachner Kornél, Czobor Ádám, Horváth Bálint, Vezetőedző: Zirigh Balázs

DKSE: Tóth Kristóf, Pavliuk Vladyslav, Kisházi Valentin, Laczi Dominik, Gőczi Dániel, Winter László Zétény, Kuti Márk (liberó).. Cserék: Farkas László, Pintér Barnabás, Vida Péter. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

 

 

 

 

 

 

Vissza