news-hero
Felnőtt

A Debrecen jutott tovább a kupában

A röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjéből a Debrecen kettős győzelemmel jutott tovább.

A DEAC és a DKSE az idén már harmadszor találkozott egymással. Az eddigi két idegenbeli meccsen, egyszer a bajnokságban, egyszer a Magyar Kupában azonos eredmény, 3-0-ás debreceni győzelem született. A mai napon a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján hazai pályán próbáltuk meg a lehetetlent, legyőzni riválisunkat. Hatalmas csoda kellett volna a továbbjutáshoz, így ez nem is lehetett elvárás fiainktól. A tisztes helytállás azonban igen, és az, hogy szettet, vagy szetteket nyerjünk Bagics Balázsék ellen.

Megint jól kezdtünk, ami hárompontos vezetést eredményezett, majd nyolcnál utolért minket a DEAC (8-8). A folytatásban felváltva estek a pontok egészen a 14. pontig, onnan azonban nekünk sikerült kidolgoznunk három pontos előnyt (17-14). A hajrára vezetésünk elfogyott (19-19), ráadásul fordított a Debrecen (19-21), akik végül 21-25-re nyerték a szettet.

Fordulás után felváltva estek a pontok (6-6), majd egykori játékosunk, Pavliuk Vladyslav nyitásainak köszönhetően ellépett a Debrecen (6-11). A folytatásban is vendégek irányítottak, de közben nekünk is sikerült pár remek pontot szereznünk (8-14). Ez nem a mi szettünk volt, mivel a DEAC látványos pontokkal húzott el előlünk, és sajnos mi több hibát vétettünk (11-20), ennek köszönhetően a második játékot is megnyerték a vendégek (13-25).

 

A harmadik szett mindkét részről rengeteg nyitáshibával indult (6-6), így egyik csapat sem tudott lépéselőnyt szerezni (9-9). Ekkor azonban megtorpantunk, míg a Debrecen ezt azonnal pontokra váltotta (10-13). A hazai időkérés 12-16-nál érkezett el, de ezzel sem sikerült megállítanunk a vendégek lendületét (14-19). Innen, bár mindent megtettünk a felzárkózásért nem sikerült visszajönnünk a meccsbe, így a Debrecen lezárta a meccset, akik kettős győzelemmel mennek tovább a kupában.

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Gratulálok a Debrecennek a tovább jutáshoz. Az első szettben sokat hibázott a Debrecen, és mi nagyon lelkesek voltunk egészen a szett hajrájáig. A végjátékban 19-19 után gyermeteg, kiküszöbölhető hibákat vétettünk. Ez pedig sajnos rendszeres. Így egy jobb csapat ellen nehéz nyerni. A DEAC a második szettben keményebben, jobban nyitott, mi pedig elkezdtük lógatni a fejünket, nem voltunk harcosak. A harmadik szettben tartottuk magunkat, a cél az volt ekkor, hogy a húsz pontot elérjük, ami nem sikerült. Át kellene tudnunk lépni saját árnyékunkon ahhoz, hogy sikeresek legyünk.

DKSE – DEAC 0-3 (21-25, 13-25, 18-25)

Vezették: Szél Márta Judit és Mezei Zoltán István

DKSE: Béres Mátyás, Németh Zoltán, Kisházi Valentin, Göczi Dániel, Juhász Barnabás, Farkas László, Kuti Márk (libero). Cserék: Cserép Tamás, Makó József Gábor, Peredi Zoltán. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor, másodedző Engyel László

DEAC: Moret Vargas Marlon, Pavliuk Vladyslav, Cesar Coelho Rabel Willian, Bán Viktor, Kiss Imre, Tóth András, Balázs (libero). Cserék: Veres Bence, Bagics, Remete László, Lovas Lóránd-Sándor. Vezetőedző: Fodor Antal

 

Vissza