news-hero
Felnőtt

A DSE Röplabda Akadémia társadalmi szerepvállalása

Akadémiánk több Dunaújvárosi iskolának és szociális intézménynek adományoz szájmaszkokat.

Hatalmas öröm az a pillanat, amikor segítséget kapunk, de annál fenségesebb érzés, amikor segítséget nyújthatunk. Most számunkra, a DSE Röplabda Akadémia számára érkezett el az a pillanat, amikor egy nevét megemlíteni nem szándékozó támogató jóvoltából mi nyújthatunk át életeket mentő maszkokat városunk intézményeinek.

Városunkban múltja van a társadalmi felelősségvállalásnak, melyet a DSE Röplabda Akadémia kiemelten fontosnak tart, hiszen a társadalmi felelősségvállalás nem ér véget a pálya szélén, a mérkőzés végét jelző sípszónál, vagy a sportcsarnok, tornaterem kijáratánál. Az egyesület által megteremtett jelen és a jövő létfontosságú a magyar röplabda sport és városunk szempontjából egyaránt. A sport, és ezen belül a röplabdázás olyan energiákat sugároz, amely nagy hatással van sportolóinkra, és a sportot szerető, követő, támogató környezetünkre egyaránt.

A napi aktuális hírekben halljuk, hogy milyen nehéz, egyben felősségteljes időszakban élünk. A DSE Röplabda Akadémia is felelős azért, hogy ebben a pandémiás időszakban lehetőségei szerint segítséget nyújtson, hiszen az akadémiának nemcsak a sportban a kiemelkedő teljesítés a célja, hanem az is, hogy felelősségteljesen foglalkozzon környezetével társadalmi szinten is.

Így a DSE Röplabda Akadémia a jelenlegi időszakban figyelembe veszi azon iskolák, valamint azon szociális környezetünkben lévő intézmények érdekeit, akikkel folyamatos kapcsolata van, vagy akik az időseken, rászorultakon, családokon segíteni tudnak. Mindezt oly módon, hogy tekintettel van munkájukra, mindennapi tevékenységükre. Mindezek mellé csatlakoznak a fejlődés alapelvei, melyek magában foglalják, hogy a röplabdázás tiszta játék, mentes az agressziótól, egészséges életmódra nevel. Így azok a fiatalok, akik közénk tartoznak megtanulják a sport és az egymás iránti tiszteletet. Azzal pedig, hogy most mi tudunk segíteni intézményeinknek követendő példa számukra, hogy ezen az úton kell járniuk a jövőben, és lehetőségük szerint részt venniük a társadalmi szerepvállalásban.

Mi most mindannyiunk egészségégének védelmében nyújtjuk át a maszkokat, egyben mondunk köszönetet azért, hogy a támogatott intézmények vigyáznak fiataljainkra, a családokra és az időskorúakra egyaránt.

Csak közösen tudunk értéket teremteni a mai világban, amelyhez szükséges az erős kötődés a DSE Röplabda Akadémia és Dunaújváros intézményei, és lakosai között.

 

Támogatott intézmények:

  1. Család- és Gyermekjóléti Szolgálat
  2. Dózsa György Általános Iskola
  3. Móricz Zsigmond Általános Iskola
  4. Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola
  5. Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézménye
Vissza