news-hero
Felnőtt

A Kazincbarcika 3-0-ra nyerte a vasárnapi derbit

A férfi röplabdázók NBI Extraligájának vasárnapi fordulójában a Vegyész RC Kazincbarcika a meccset végig irányítva nyerte a DKSE elleni találkozót.

Hazai pályán fogadta Tomanóczy Tibor csapata a tabellán pillanatnyilag a negyedik helyen álló Kazincbarcika csapatát. A vendégek voltak a találkozó esélyesei, akik ezzel éltek is.

Nagyszerűen kezdtük a meccset, hiszen az elején mi irányítottunk, és szorosan ott voltunk a Vegyész nyakán. Sajnos egy-egy hiba miatt egyenlített a vendég gárda (8-8), ráadásul beragadtunk ebbe az állásba (8-11). Ettől kezdve a vendégek irányítottak (9-14), és alapos előnyt dolgoztak ki. A vezetést ettől kezdve a VRCK nem is adta ki a kezéből (11-18), akik a szett végét nagyon magabiztos játékkal zárták le (14-25).

A második szett elejét megpróbáltuk határozottabban, pontosabban kezdeni, ami a pontokban is meglátszott (5-5). A folytatás is rendben volt, Peredi Zoltán nyitásai után nálunk volt az előny (10-8), de villámgyorsan egalizált a Barcika (10-10). Szorosan alakult a következő időszak, de az előny többnyire nálunk volt (13-12). Ekkor azonban fordult a kocka, és átvette a vezetést a vendégcsapat (13-17). Farkas László pontjai mentek élményszámba, de azok is csak arra lettek jók, hogy megpróbáljunk közelebb zárkózni (17-21). A szett vége nem tartogatott izgalmakat, melyet könnyedén húzott be a Kazincbarcika (17-25).

Fordulás után kétpontos előnyt sikerült kidolgoznunk (4-2), melyet, ha rövid ideig is, de sikerült megőriznünk (6-4). Szorossá vált a meccs (8-8), de egy-egy megingást azonnal kihasznált a Vegyész (9-11), amely ettől kezdve az előnyt nem adta ki a kezéből (12-16). Makó József két nagyszerű ponttal faragta a hátrányunkat (14-18), és úgy tűnt, hogy a végjáték tartogathat izgalmakat (20-21). Ebben azonban a VRCK volt a pontosabb, így a szettet 22-25-re, míg a meccset 3-0-ra nyerte meg.

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Véleményem szerint megilletődötten kezdtünk a Kazincbarcika második sora ellen, Az egyéni teljesítmények elmaradtak attól, amit vártam. A harmadik szettre összekaptuk magunkat, és a csereként beállt fiatalok is hozzá tudtak tenni a játékunkhoz. Ezt kifejezetten jó volt látni. A harmadik szettre a támadás statisztikánk is javult, emiatt tudtunk partiban lenni a Vegyésszel. Ha ezen az úton haladunk tovább, akkor a 9-12. helyért folyó küzdelmekben lehetnek jó meccseink.

DKSE – GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika 0-3 (14-25, 17-25, 22-25)

Vezették: Ladányi Bence és Szarka János István

DKSE: Béres Mátyás, Németh Zoltán, Makó József Gábor, Kisházi Valentin, Peredi Zoltán, Farkas László, Kuti Márk László (libero). Cserék: Cserép Tamás, Juhász Barnabás, Papp Tamás Kristóf. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor, másodedző: Engyel László

GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika: Garan Bálint, Miklósi-Sikes Zétény, Velychko Bohdan, Péter Benedek, Fecske Szabolcs, Óhidi Richárd, Csordás László (libero). Cserék: Jirásek Jan, Gurskii Roman Aleksandrovic, Bibók Balázs, Péter Márton, Kiss Máté (libero). Vezetőedző: Toronyai Miklós, másodedző: Lukács Patrik Attila

Vissza