news-hero
Felnőtt

A Kecskemét hozta a hazai pályát

A DKSE Extraligában szereplő férfi röplabda csapata Kecskeméten szenvedett 3:1-es vereséget.

Az utolsó esély. Így is fogalmazhattunk a mai, KRC-DKSE férfi Extraliga röplabdamérkőzés előtt. Pontosabban az utolsó esély arra, hogy a Dunaújváros harcban maradjon a legjobb négy csapat közé kerülésért. A fiúk a Debrecen elleni kínos vereséget követően azzal is tisztában voltak, hogy ezt kizárólag három pontot érő győzelem árán valósíthatják meg. Ennek megfelelően végezték a heti edzésmunkát, és próbálták rendezni gondolataikat, hogy a mentális felkészülésük is rendben legyen.

A találkozó előtt derült ki, hogy Tomanóczy Tibor egyik ütőjére, Garret Ethan Williamre betegsége miatt nem számíthat, így át kellett variálnia a kezdőcsapatot. Az ő helyét Bohnicsek Szilveszter vette át. A meccs elejét összeszedetten kezdte a DKSE, és két ponttal ellépett (4:6), viszont ez a lépéselőny 8-nál elfogyott (8:8). Úgy tűnt, hogy itt fordulhat a kocka, és átveszi az irányítást a KRC, viszont a DKSE még időben reagált (10:11). A folytatásban felváltva estek a pontok (15:15), majd két hiba után kettővel lépett meg a hazai csapat (17:15). Ettől hullámvölgybe került a Dunaújváros, melyet a Kecskemét azonnal büntetett (19:15). Krupánszki a hazaiak huszadik pontját jegyezte, melyet követően Tomanóczy Tibor cserékkel próbált meg frissíteni, azonban ez sem segített (23:18). A végét innen sikerült szorossá tenni, viszont a szettet a KRC hozta (25:22).

Fordulás után Rabeka ász nyitása után vezetett először a Kecskemét kettő ponttal (4:2), melyet Tomanóczy Bálint blokkja, és a csereként pályára lépő Ethan egalizált (4:4). Ettől kezdve hol a KRC, hol a DKSE vezetett (7:6). Ekkor egyik fél sem tudott nagyobb előnyt kicsikarni, és továbbra is fej-fej mellett haladtak (14:13). Ekkor azonban ismét jött egy megtorpanás újvárosi részről (16:13), melyet azonnal időkérés, és csere követett. A végjáték előtt sikerült felzárkóznia az újvárosnak (19:19), majd ismét a Kecskemét tudott ritmust váltani (22:19). Hatalmas hajrával sikerült az egyenlítés (23:23), majd a fordítás is. Két szettlabdát hárított a KRC (25:25), viszont a harmadikat már nem tudták, így egyenlített a DKSE (25:27).

A harmadik szett elejét a Kecskemét kezdte jobban, így megint futhatott a Dunaújváros az eredmény után (6:3). Ennél az állásnál ráadásul beragadtak Tomanóczy Tibor tanítványai (7:3), akik megújulni nem tudtak, így a KRC tovább növelte előnyét (12:7). A felzárkózásért mindent megpróbáltak az újvárosiak, de ez nem sikerült (22:17), és a Kecskemét végül öt pontos előnnyel húzta be a szettet (25:20).

A lélektani előny birtokában játszó hazaiak kezdték jobban a negyedik szettet (4:1), és az előnyüket sikerrel tartották meg (8:4). Az újvárosiaknak ekkor elfogyott a koncentrációjuk, így egyre jobban kinyílt az olló (14:5). Ez a különbség a végéig megmaradt, így nagy valószínűséggel elszálltak a Dunaújváros esélyei a felsőházba kerülésért folytatott küzdelemben (25:17).

 

Kecskeméti RC – DKSE 3:1 (25:22, 25:27, 25:20, 25:17)

Vezették: Vári Péter és Horváth Miklós

Kecskeméti RC: Nagy József, Gebhardt Norbert, Krupánszki Olivér, Kaszap Tamás, Rabeka Aliaksei, Argilagos Sogo Yusnaikel, Deák Márk (liberó). Cserék: Horváth Bálint, Szabó Bence, Stréli Attila Bence, Szabó Kornél, Kandulinski Pavel, Tüske Bence Márk (liberó).  Vezetőedző: Dávid Zoltán

DKSE: Boa Szabolcs, Ambrus Bence, Tomanóczy Bálint, Bohnicsek Szilveszter, Mészáros Dömötör, Duman Hüseyin Batuhan, Gebhardt Áron (liberó). Cserék: Kecskeméti Bálint Olivér, Hatvany Zsolt, Ethan William Garrett, Balázs Bálint, Laczi Dominik, Majoros Balázs, Sümegi Kristóf András (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

 

 

 

 

A további menetrend a következő:

  1. február 19. péntek

19:00 FINO Kaposvár – MAFC-BME

  1. február 21. vasárnap

17:30 VRCK – DKSE

  1. február 25. csütörtök

17:30 VRCK – KECSKEMÉTI RC

20:00 FINO Kaposvár – LV Sport Pénzügyőr SE

  1. február 28. vasárnap

16:00 FINO Kaposvár – DKSE

18:00 KECSKEMÉTI RC – DEAC SNK KFT

Vissza