news-hero
Felnőtt

A Kecskemét nyerte az utolsó alapszakasz meccset

A vasárnapi röplabda mérkőzés volt az Extraliga alapszakaszának utolsó meccse, melyet megérdemelten nyert meg a Kecskemét.  

A férfi röplabda Extraliga alapszakaszának utolsó összecsapásán a Dunaújváros a Kecskemét csapatát fogadta. A mieink célja a pontszerzés volt a nagyobb játékerőt képviselő vendégek ellen. A találkozó egyben adománygyűjtéssel párosult az ukrajnai háborúból menekültek számára.

Fej-fej mellett haladtak a felek az elején (8:8), majd először a Kecskemét tudott ellépni két ponttal (12:14). Ettől kezdve a vendégek irányítottak, akik Fundora nyitásai után már négy pontot tettek közé (18:14).

A végjátékra is megmaradt ez a különbség (20:16), amely a második hazai időkérést eredményezte. Megújulnunk nem sikerült, így ezt a szettet simán húzta be a Kecskemét (18:25).

Fordulás után jól indultunk meg (1:3), de előnyünk gyorsan elfogyott (3:3). Ezt követően felváltva estek a pontok (8:8), majd itt megindultak a vendégek, míg mi beragadtunk ebbe az állásba (11:14). Ezt az előnyt magabiztosan tartották Tomanóczy Bálinték (13:18), majd ebből sikerült két pontot faragnunk (17:19).

A végjátékban a Kecskemét akarata érvényesülni látszott, de egyre jobban felzárkóztunk rájuk (21:22). A vége így izgalmassá vált, de a szett a vendégeké lett (22:25).

A harmadik játék hosszú labdamenetekkel indult, melyeket felváltva nyertek a csapatok (4:4), a folytatásban viszont kettőt, majd még hármat tett közé a KRC (6:11). A hazai időkérés után az ötpontos hátrányból hármat lefaragtunk (10:12), majd ezt követően az egyenlítéshez volt labdánk (13:14), melyet sikerült beütnünk (14:14). Az egál 18-ig tartott, hiszen a huszadik pontnál kettőt tett közé Fundora (18:20). Ez lett a fordulópont, mivel az előnyt a Kecskemét nem adta ki a kezéből (21:25).

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Minden mérkőzés fontos, hiszen a rájátszásra készülünk. Alakulunk, de elégedett nem vagyok. A kontralabdák feladásának pontatlansága miatt vannak hiányérzeteim, és azért, mert az ellenfél erős ütéseit nem tudjuk a pálya fölött tartani. Ezt nagyon sokat kell gyakoroljuk, hiszen ezeken sok múlik. Ha ezek meglesznek, valamint a nyitásaink támadóbb jellegűek lennének, akkor lehetnék teljesen elégedett.

 

DKSE – Kecskeméti RC 0:3 (18:25, 22:25, 21:5)

Vezették: Kiss Zoltán Attila és Szabó Zsolt, vonalbírók Kósa Dániel és Kovács Réka

DKSE: Farkas László, Pavliuk Vladyslav, Kisházi Valentin, Kecskeméti Bálint, Laczi Dominik, Hatvany Zsolt, Sümegi Kristóf András (liberó). Cserék: Gőczi Dániel, Tóth Kristóf, Juhász Barnabás (liberó), Winter László Zétény, Gutierrez Dufour Mauricio, Tajti Olivér, Szabó Péter (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

Kecskeméti RC: Szabó Alpár, Gebhardt Norbert, Tomanóczy Bálint, Balla Szabolcs, Fundora Travieso Lázáro Raydel, Argilagos Sogo Yusnaikel, Török Zsombor (liberó). Cserék: Bogdán Bence, Kiss Bendegúz, Kasnyik Bence, Török Soma, Palánkai-Omoshebi Zachary, Baserio Angel Bello Carlos Daniel, Horváth Bálint (liberó). Vezetőedző: Nagy József

Vissza