news-hero
Felnőtt

Hátrányból fordítva nyert a Kistext

A röplabda Extraliga helyosztóján hiába volt két szettes az előnyünk, a végén mégis a Kistext örült.

A valamely csapat harmadik sikeréig tartó párharcának harmadik meccsén ezúttal a Kistext otthonában lépett pályára csapatunk. Az eddigi mérkőzéseken a csapatok elvették egymástól a pályaválasztás előnyét, így érdekes párharcra számíthattunk. Csapatunk dolgát nehezítette, hogy fiaink közül többen most érettségiznek, így az, hogy ők hogyan tudnak a vizsgákon és a mérkőzéseken is száz százalékot teljesíteni, az a meccs kérdése volt.

Az első szett elején felváltva estek a pontok (5:5), majd ezt követően Pavliuk irányításával három ponttal léptünk meg (7:10). A jó kezdés tehát megvolt, és a folytatás is remek volt (9:13). Pavliuk rendre szállította a pontokat, ekkor azonban megállt a gépezet, és ennél az állásnál bennragadtunk (14:13). Lendületbe jött a Kistext, melyet vezetőedzőnk időkéréssel próbált meg megállítani. Ez azonban nem sikerült, ráadásul a hazaiak egyre nagyobb erőre kaptak (18:16). A végjátékra megpróbáltuk rendezni gondolatainkat (20:20), mely során az okozta a legnagyobb izgalmakat, hogy egy-egy helyzetben mindkét csapat felváltva hibázott a szerzett pontok után (23:23). Ezt követően Pavliuk és Farkas remek pontokat hozott, ezzel hoztuk az első szettet (23:25).

A térfélcsere után megmaradt a lendületünk (1:6), melyet a hazai időkérés állított meg (3:6). Ennél közelebb azonban nem engedtük a hazaiakat (7:10), ami csapatunk motivált játékának volt köszönhető. Amíg a hazaiaknál Refatti volt a húzóember, addig nálunk mindenkit ki lehetett ekkor emelni (11:14). Laczi, Kecskeméti és Pavliuk is megosztotta a hazai sánc figyelmét, míg a többiek nagyszerűen tették fel számukra a labdákat (14:19). A szett végét kellett ekkor bírni erővel és idegekkel, ami nem volt egyszerű a hajrázó Kistext ellen (21:23), Pavliuk azonban ezt is megoldotta (22:25).

A harmadik szett vízválasztó volt abban az értelemben, hiszen ha azt valamelyik csapat hozza, lényegében vagy meccselőnybe (ezek vagyunk mi), vagy lendületbe jöhet (Kistext). A koncentráció volt ezért a legfontosabb, mellyel az elején minden rendben volt (7:7). A folytatás azonban nem volt ilyen rózsás (12:7), ráadásul ez a hátrány megfogta csapatunkat (16:10). Lehet, hogy a negyedik szettre készülve cserélt le több alapemberünket Tomanóczy Tibor (22:12), miközben a Kistext ezt a szettet nagy különbséggel nyerte meg (25:14).

A lélektani előny a hazaiaknál, míg a szettelőny nálunk volt a negyedik felvonás kezdetén, és úgy tűnt, ezúttal a lélektan hozza a pontokat (6:2). Megújulni sajnos nem tudtunk, hátrányunk egyre nagyobb lett (9:3). Ez pedig így ment tovább a folytatásban is, vagyis az öt-hat pont mindig közte maradt (13:7). A Kistext lendülete megmaradt (18:9), ami ellen nem volt ellenszerünk (25:11).

A döntő szettben fej-fej mellett haladtunk, de a végét a Kistext bírta jobban (15:11). Ez azt jelenti, hogy a fővárosiak kerültek előnybe a három győztes meccsig tartó párharcban. Folytatás pénteken 19 órától ismét hazai pályán.

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Örülök annak, hogy az első két szettet jól játszva meg tudtuk nyerni. A végére azonban elfáradtunk, ez az egyik oka a vereségünknek. A másik ok ismét az érettségire vezethető vissza, hiszen játékosaink közül többen a napokban érettségiznek, akiknek így egyszerre két helyen kell, kellene kihozniuk magukból a maximumot. Azt persze tudjuk, hogy ez az Extraliga, de azt is tudja mindenki, hogy együttesünk mindenkori célja az, hogy a felnőttek mezőnyébe minél több saját nevelésű fiatalt építsen be, amely a magyar röplabdázás hosszú távú céljait szolgálja. Ez a cél azonban kifacsart játékosokkal nem teljesülhet. Az pedig számomra érthetetlen, hogy miért változtattak kétszer is a helyosztók időpontján. Bízom abban, hogy a pénteki mérkőzésen hasonlóan jól tudunk majd játszani, és a maihoz hasonló nagy küzdelemre kényszeríteni a Kistextet.

Kistext-Party.CO – DKSE 3:2 (23:25, 22:25, 25:14, 25:11, 15:11)

Vezették: Kiss Zoltán Attila és Selega Balázs, vonalbírók Hegedüs Balázs és Bibók Ferenc

Kistext-Party.CO: Török Roland, Makarov Ilia, Szabó Márton Károly, De Barrios Rafael, Gönczi Imre, Reffatti Da Costa Willian, Lassú Ádám (liberó). Cserék: Kalmár Ákos, Kocsondi Dávid Csaba, Óhidi Richárd. Vezetőedző: Bunda Olivér

DKSE: Farkas László, Pavliuk Vladyslav, Kisházi Valentin, Laczi Dominik, Hatvany Zsolt, Kecskeméti Bálint Olivér, Sümegi Kristóf András (liberó). Cserék: Juhász Barnabás, Gőczi Dániel, Gutierrez Dufour Mauricio, Tajti Olivér, Winter László Zétény. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

 

 

A helyosztó menetrendje:

Április 27. szerda

18:30 Kistext-Party.CO – DKSE 1:3

Helyszín: Riz Levente Sport-és Rendezvényközpont Centerpálya Budapest

Április 30. szombat

19.00 DKSE – Kistext-Party.CO 0:3

Helyszín: Dunaújváros Sportcsarnok

Május 3. kedd

18:30 Kistext-Party.CO – DKSE 3:2

Helyszín: Riz Levente Sport-és Rendezvényközpont Centerpálya Budapest

Május 6. péntek

19:00 DKSE – Kistext-Party.CO

Helyszín: Dunaújváros Sportcsarnok

Május 9. hétfő (amennyiben szükséges)

18:30 Kistext-Party.CO – DKSE

Helyszín: Riz Levente Sport-és Rendezvényközpont Centerpálya Budapest

Vissza