news-hero
Utánpótlás

A lányok legrosszabb esetben is 3. helyen zárják a felső házi szereplést!

Őryné Mező Nóra U 13 Országos Mini Bajnokság/ Leány U 13 III. osztály Közép Felsőház

 

Az U 13-as lányok számára a Felsőház 4. fordulójával folytatódott a bajnokság. A jelen állás szerint úgy néz ki, hogy ez volt a lányok utolsó fordulója az idei szezonban. A 2023.04.23.-i fordulóban mi voltunk a rendezők, a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolában. A Taksony, valamint a Kispest csapatai voltak az ellenfelek. A bajnokság alapszakaszában már mindkét ellenféllel találkoztunk, és mindkettőt legyőztük, azonban az eltelt időszakban sokat fejlődtek a csapatok, így nagyon küzdelmes, izgalmas mérkőzések alakultak ki.

Az első mérkőzés a DSE- Taksony volt. Az első játszmát szoros küzdelemben 25-22-re nyerte a taksonyi csapat. Szerencsére a második sor jól teljesített és 25-19-re hozta a szettet. A döntő, harmadik játszmában már érvényesültek az erőviszonyok, 25-14 a DSE-nek.

A második mérkőzésen 2-1-re nyert a Taksony a Kispest ellen.

Következett az utolsó mérkőzés, a Kispest ellen. Az első mérkőzésen a kispesti edző a második sorával kezdett, erre készülve mi is ezt választottuk. Azonban most az első sort küldte pályára, de nálunk a második sor kezdett. Sokáig jól tartották magukat a lányok, de nyert az ellenfél, 25-13 oda. Ettől úgy tűnt, hogy az első sor is megijedt egy kicsit, mert nagyon nehéz szettben tudtunk csak nyerni, 25-23 ide. A döntő, harmadik játszma is nagyon izgalmas volt, de sikerült 25-19-re nyerni.

Ez azt jelenti, hogy a lányok legrosszabb esetben is 3. helyen zárják a felső házi szereplést.

Johan József vezetőedző: egy kicsit nehéz szívvel álltam neki ennek a fordulónak, hiszen bejelentettem, hogy az idény végén befejezem az edzősködést. Azaz tudtam, hogy ez az utolsó forduló. Ráadásul a mérkőzések sokkal izgalmasabban, szorosabban alakultak, mint ahogy azt reméltem. De, mint szokták mondani, minden jó, ha jó a vége. Sikerült megnyerni mindkét meccset. Ez azt jelenti, hogy a legrosszabb esetben is harmadik, bronzérmes helyen fejezzük be a bajnokságot. Ilyen jó eredményünk még nem volt, azaz elmondhatom, hogy a csúcson kell abbahagyni. Nagyon sok szép emléket szereztem, nagyon sok tehetséget ismertem meg. Remélem, hogy minél többen maradnak ennél a csodálatos sportágnál. Tiszta szívből kívánok további sok sikert a DSE Röplabda Akadémiának, a Kollégáknak, a Vezetőknek, a Játékosoknak, a Szülőknek.

A DSE Röplabda Akadémia csapata:

Vissza