news-hero
Felnőtt

A listavezetőhöz utazik a Dunaferr

A röplabda NBI Liga alapszakaszának hetedik fordulójában vasárnap 16 órakor megyei rangadón fogadja a MÁV Előre a Dunaferr együttesét.

Igazán érdekes forduló következik a röplabda NBI Liga alapszakaszában, melyen az erőviszonyok vagy kialakulnak, vagy felborul az eddig tapasztalat erősségi sorrend. Ennek oka, hogy akár meglepetés győzelmek is lehetnek, amely alapján az eddig gyengébben teljesítők győzelmük esetén felzárkózhatnak az éllovasokra. Ezek közül az összecsapások közül bennünket legjobban a MÁV Előre – Dunaferr meccs érdekel, mely találkozón az első fogadja a harmadik helyezettet. Ezek alapján egyértelműen a székesfehérvári alakulat tűnik esélyesebbnek, akik az alapszakaszban eddig csak egyszer, a Pécs ellen botlottak (2-3), de azon az összecsapáson sem maradtak pont nélkül. Azt viszont ne felejtsük, hogy Dunaújvárosban öt szettes küzdelem során vittek el tőlünk kettő pontot, mely csatából azért most ki lehet indulni. A január végi mérkőzés hatalmas izgalmak közepette dőlt el, melyen a Dunaferr fiataljai Hatvany Zsolt vezérletével megmutatták oroszlánkörmeiket.

Most is hasonló, vagy még nagyobb erőre, összefogásra, koncentrációra lesz szüksége Tomanóczy Tibor csapatának ahhoz, hogy szettet, szetteket tudjon nyerni a megyei rivális ellen. Ne feledjük, hogy a rutin, a játék tapasztalat a vendéglátók oldalán a nagyobb, hiszen olyan nagyszerű játékosok alkotják a MÁV Előre együttesét, akik több éve meghatározói a hazai NBI-nek, ráadásul kiválóan ismerik a mieink játékát, hiszen csapatukból többen a Dunaferrnél nevelkedtek és lettek kiváló felnőtt játékosok. Összességében tehát bravúr lenne a mienktől a pontszerzés, melyhez lelkes, hullámvölgyektől, hibáktól, kapkodástól mentes, koncentrált, a végletekig csapatjátékon alapuló férfias munkára lenne szükség.

Vissza