news-hero
Felnőtt

A MAFC 3:1-re nyerte a fővárosi mérkőzést

Szoros szetteket játszott, végül azonban 3:1-es vereséget szenvedett a MAFC otthonában a DKSE csapata.

Budapesten, a MAFC-BME ellen folytatta felnőtt röplabda csapatunk az Extraliga sorozatot. A DKSE gárdájában bemutatkozott a két télen igazolt légiós, Vladyslav Pavliuk és Mauricio Gutierrez Dufour is. A találkozó esélyese a hazai gárda volt, akik ennek megfelelően álltak bele a meccsbe. A találkozó elején gyors labdameneteket követően léptek el 3 ponttal (5:2), de a mieink Pavliuk pontjainak köszönhetően megpróbáltak lépést tartani a hazaiakkal (7:5). A folytatásban két nyitáshiba csúszott a játékunkba, majd felváltva estek a pontok. Nálunk beindult Kecskeméti Bálint is, így sikerült tartani a két pontos hátrányt (11:9). Sajnos Kisházinak nem mentek a nyitások, már a másodikat rontotta el, de Laczi Dominik nagyszerű keresztbeütését követően ismét mi örülhettünk (14:12). Ekkor azonban megállt a pontgyártásunk, melyet a MAFC használt ki (16:12). Az időkérésünk után az összeállt hazai sánc hozott egy pontot, amire Kecskeméti Bálint válaszolt (17:13). A huszadik pontot a MAFC érte el előbb, akik ekkor már hattal vezettek (20:14). A szett végére sem sikerült javítanunk a nyitásinkat, és a hazaik sáncával szembeni játékunkat sem, így az első felvonást magabiztosan nyerte meg Nagy Péter alakulata (25:19).

Fordulás után jobban kezdett a MAFC, akik ismét két pontot tettek közé (4:2). Szabó Barna ütött el a sánc mellett pontot érően, viszont egy hazai rontott nyitás, majd azt követően egy remek ejtés és a bátor játék döntetlent eredményezett (6:6). A folytatásban is maradt az egál (9:9), sőt, Pavliuk pontjának köszönhetően, ha csak egy pillanatra is, de átvettük a vezetést (9:10). A találkozó leghosszabb labdamenetét Szabó Barna fejezte be ponttal, melyre Kecskeméti Bálint válaszolt (12:12). A fővárosiak két hibánkat használták ki azonnal (14:12), viszont a folytatásban összeállt a játékunk, és 15-nél egyenlítettünk (15:15). Öröm volt látni ekkor csapatunkat, hiszen a bátorság, a koncentráció meghozta a gyümölcsét (17:19). Sajnos nem sikerült a harmadik pontot közé tenni, így a végjáték előtt ismét döntetlent mutatott az eredményjelző (20:20). A szett vége igazán izgalmassá vált (21:23), hiszen közel kerültünk a játék megnyeréshez. 22:24-nél szettlabdánk volt, azt azonban nem tudtuk kihasználni (24:24). Újabb lehetőséghez jutottunk 24:25-nél, de azzal sem tudtunk élni (25:25). Az izgalmak csak fokozódtak 25:26-nál, de végül Kecskeméti Bálint okos megoldása meghozta a sikert (25:27).

A harmadik szett elejét Gomez ász nyitással kezdte, majd mindkét oldalról nagyszerű mezőnyjátékot láthattunk. Ezúttal tapadtunk ellenfelünkre (5:5), majd Farkas László és Laczi Dominik vált főszereplővé (6:8). Ekkor fordult a kocka, és a két pontos előnyünk gyorsan két pontos hátránnyá változott (10:8). Ez több labdameneten keresztül közte is maradt (14:12), ekkor azonban Pavliuk pillanatai következtek, aki egy remek keresztütést követően ászt nyitott (14:14). Laczi Dominik is nyitott egy ászt, mellyel nálunk lett az előny (15:16), ráadásul Kecskeméti újabb remek nyitásának köszönhetően a huszadik pontot is mi értük el előbb (18:20). Nagy Péter kért időt, ami két hazai pontot hozott (20:20), melyre Tomanóczy Tibor válaszolt ugyancsak kikérve az idejét. A végjátékot ezúttal a hazaiak hozták, akik a sáncunkról lepattant labdával zárták le a szettet (25:22).

Jött a negyedik felvonás, aminek az elején megint két pont volt a hátrányunk (6:4), mely a további labdamenetek után sem csökkent (8:6). Mindkét csapat rontott egy-egy nyitást (9:7), ez azonban úgy látszott, hogy minket zavart meg jobban, mert 8 pontnál bennragadtunk (12:8). Ekkor azonban ismét fordulat következett, melyhez Hatvany Zsoltra is szükség volt, aki ekkor állt be csereként. A szett labdamenetét mi nyertük, ezzel felzárkóztunk egy pontra (12:11). Ez pedig új lendületet adott a mieinknek, akik 13-nál érték utol a házigazdákat (13:13). Az erő azonban nem tartott ki tovább (17:14), mely Tomanóczy Tibor időkérését hozta. Sajnos ez nem hozta meg az újabb fordulatot, hiszen a MAFC öt pontos előnyt harcolt ki (19:14). Hatalmas hajrára lett volna szükségünk ahhoz, hogy ezt le tudjuk dolgozni, melynek érdekében mindent megtettek fiaink (21:18), ez azonban nem sikerült (25:21). A mérkőzést így a MAFC nyerte, de jó volt látnunk azt a fejlődést a játékunkon, mely ezúttal ugyan kevés volt a bravúrhoz, de amire lehet majd építeni a jövőben.

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Másfél hónap kihagyást követően jó volt ismét mérkőzést játszani. A harmadik szettben meg volt az esélyünk arra, hogy meglepetést okozva pontot raboljunk a MAFC-tól, ezzel azonban a fiatalságunkból származó rutintalanságunk miatt nem tudtunk élni. A negyedik szettben egy-két játékosomon éreztem a fáradtságot, így akkor már nem tudtuk kihozni magunkból azt az energiát, amelyet a második és a harmadik szettben nyújtottunk. Fontos, hogy tanuljunk a ma elkövetett hibáinkból. Nagyon sok nyitást rontottunk, melyen változtatnunk kell, valamint a kivédekezett labdák betámadásának hatékonyságát növelnünk kell.

MAFC-BME – DKSE 3:1 (25:19, 25:27, 25:22, 25:21)

Vezették: Selega Balázs és Kiss Zoltán Attila, vonalbírók Csikós Zoltán Péter és Dunszt Ferenc

MAFC-BME: Eke Péter, Gomez Galvez Julio Alberto, Szabó Barna Frigyes, Krupánszki Olivér, Godoi Da Silva Bruno Tiago, Lescay Favier Tomas Alejandro, Benkő Balázs Bálint (liberó). Cserék: Szabó Bence, Bozóki Bendegúz (liberó) Jovan Torbica, Szabó Balázs. Vezetőedző: Nagy Péter

DKSE: Farkas László, Pavliuk Vladyslav, Kisházi Valentin, Laczi Dominik, Hatvany Zsolt, Kecskeméti Bálint Olivér, Sümegi Kristóf András (liberó). Cserék: Tamási Dávid Marcell, Tajti Olivér, Gutierrez Dufour Mauricio. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

 

Vissza