news-hero
Felnőtt

A MAFC otthonában folytatódik számunkra az Extraliga

Vasárnap 18 órakor Budapesten, a MAFC-BME elleni mérkőzéssel folytatja küzdelmeit az Extraligában a DKSE együttese.

Hosszabb szünetet követően folytatódik a felnőtt röplabdázóink számára az Extraliga. Tomanóczy Tibor tanítványai ezúttal idegenben, a MAFC otthonában játszanak. Az eltelt időszakban sem állt meg természetesen a munka a mieinknél, de mint azt vezetőedzőnk elmondta, nem volt zökkenőmentes az elmúlt időszak.

– A szünetben az egyik legfontosabb feladatunk volt, hogy fizikálisan erősödjünk, ennek megfelelően végeztük el a megtervezett munkát. Két hét alatt két felkészülési mérkőzést játszottunk, de most már csak az Extraliga nyitómérkőzésére koncentrálunk. Célunk, hogy a bajnokság folytatásában tudjunk szetteket és pontokat nyerni, ezzel bennmaradni az Extraligában. Január folyamán két játékost igazoltunk, akiknek a beépítése volt az egyik legfontosabb feladatunk. Az edzésmunka nem volt zökkenőmentes, hiszen több játékosunk a korosztályos válogatottban szerepelt, emellett többen, – mivel covid beteggel kontaktok voltak – karanténba kényszerültek. Többen betegséggel is bajlódtak, így heteket estek ki a munkából. Azokat az edzéseket, melyeken mindenki jelen volt igazából csak az utóbbi héten tudtam megtartani. De ezek a nehézségek azért voltak, hogy legyűrjük őket. Kezd megfogalmazódni bennem a kezdő sor, ennek ellenére ez változhat.A két új játékosunk közül az egyik több poszton is bevethető, és bízom abban, hogy ő és a másik légiósunk is hasznos lesz számunkra.– Mire számítasz a MAFC elleni mérkőzésen?  

– A találkozó esélyese a MAFC, abban azonban bízom, hogy az új kerettel tudunk szettet rabolni. Minden megnyert labdamenetnek, minden egyes szett győzelemnek számunkra nagy jelentősége van, mely erőt adhat arra, hogy a bajnokságban akár meccset is tudjunk nyerni. A célunk, hogy előrébb tudjunk jutni a játék minőségében, és elkezdődjön a fejlődés, mely pozitív töltetet ad mindenki számára.

A 18 órakor kezdődő összecsapást a Hunvolley TV élőben közvetíti.

http://hunvolley.tv/pr_a/300/001/p_001.asp

 

Vissza