news-hero
Felnőtt

A második meccsen sem sikerült pontot szereznünk

A férfi röplabda NBI Extraliga alsóházi rájátszásának második meccsén szombat este a DKSE gárdája ezúttal a TFSE csapatát fogadta. A mieink célja természetesen az volt, hogy tudásuk legjavát adva a lehető legszorosabb meccset játsszák a fővárosiak ellen.

Az első pillanattól kezdődően érezhető volt az a feszültség, amely a meccs tétjét mutatta. Ennek megfelelően megfelelő hőfokon játszottak a felek (6-9), de az előny mindig a vendégeknél volt (9-13). Egy-egy játékvezetői döntés borzolta az idegeket, ez azonban bennünket piszkált fel kissé, aminek az eredménye felzárkózás lett (17-18). A végjáték tartogatott izgalmat, hiszen újabb hárompontos előnyt harcoltak ki Balázs Bálinték, mi azonban nem adtuk meg magunkat, de a végén a vendégek örülhettek a szettsikernek (21-25).

A térfélcserét követően álmoskásan kezdtünk, ami hárompontos hátrányban mutatkozott meg (0-3), ráadásul Balázs Bálint nagyszerű ász nyitása után már négy lett a különbség (1-5). Az előnyét jól tartotta a fővárosi csapat, sőt, azt növelni is tudta (5-10). 7-13-as mérkőzés állásnál Tomanóczy Tibor már a második idejét kérte ki, melyet követően három pontot faragtunk le a hátrányból (13-17). A következő labdamenetnél nem csak az ellenféllel kellett megküzdenünk, így reklamálásért vezetőedzőnk piros lapot kapott. A szett hajrájában mindent megpróbáltunk, de felzárkóznunk nem sikerült (20-25).

A harmadik szettre megpróbáltuk alaposan összekapni magunkat, amely ezúttal vezetésben is megmutatkozott (5-2), Mihucz Csabáék azonban utolértek minket (5-5). A vezetést nem adtuk ki a kezünkből, és a játékot is mi próbáltuk meg irányítani (9-8). Jött egy hullámvölgy, aminek a vendégek örültek (9-10), így megint mehettünk ellenfelünk után. Ráadásul jól, hiszen megint fordult a kocka, és megint mi vezettünk (12-10). A játék hullámzása folytatódott, amely a TFSE-nek kedvezett ezúttal (13-16). Ebből az állásból csak nagy nehezen tudtunk elforogni (13-19), ettől a végjátékra nagy, behozhatatlan lett a hátrányunk (14-22). Az utolsó pontot Mihucz nyitása után érte el a TFSE, akik így 3-0-val zárták le a meccset.

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Az elején jól kezdtünk, és egészen a harmadik szett feléig nagyszerűen harcoltunk. Ott egy kicsit ellaposodott a játékunk, addig azonban emelt fővel játszottunk. Anélkül, hogy a játékvezetést minősíteném úgy vélem, hogy nem hagytak bennünket játszani, és rosszkor fújtak be ellenünk pontokat. Ezt nagyon sajnálom, főleg a fiúk miatt, akik beleteszik a munkát, küzdenek, csinálják, amit tudásuk szerint tudnak. Persze ebbe hibák csúsznak bele, ami benne van a játékban, de az, hogy a szett fordulópontját ne a játékosok döntsék el, az szerintem nincs rendben.

DKSE – TFSE 0-3 (21-25, 20-25, 16-25)

Vezették: Mezőffy Zsolt Tibor és Kovács Zsolt

DKSE: Béres Mátyás, Makó József Gábor, Kisházi Valentin, Gőczi Dániel, Juhász Barnabás, Farkas László, Kuti Márk (libero). Cserék: Németh Zoltán, Vadász Krisztián, Peredi Zoltán, Papp Tamás Kristóf. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

TFSE: Horváth Bálint, Balázs Bálint, Mihucz Csaba, Quintz Tamás, Tóth Kristóf, Tóth Máté, Laczi Domink (libero), Cserék: Füzék Zalán, Fenyő Balázs, Gebhardt Norbert, Winter László Zétény, Knobloch Ferenc Bence, Merkler Ábel, Tepszis Ákos (liberó). Vezetőedző: Nagy Gergely

Vissza