news-hero
Felnőtt

A MÁV Előre Foxconn nyerte az NBI Extraliga nyitómeccsét

Székesfehérváron kezdte meg a 2023-2024-es szezon NBI Extraliga sorozatát a megfiatalított DKSE gárdája.

A nyári felkészülést és a csapat jelentős átalakítását követően izgalommal teli kíváncsisággal vártuk a vármegyei derbit a MÁV Előre ellen, akik a tavalyi év sikercsapata voltak. A vendéglátók az előző idényben történetük eddigi legnagyobb sikerét érték el azzal, hogy magyar bajnoki döntőbe jutottak és ezüstéremmel zárták a férfi röplabda Extraligát. Azóta a játékoskeretük tovább erősödött – többek között Tomanóczy Bálinttal – amellett, hogy a sikercsapat magját sikerült megtartania Dávid Zoltán vezetőedzőnek. Ennek megfelelően a hazaik voltak a mérkőzés esélyesei, de ezúttal nem erre kellett koncentrálnunk, hanem arra, hogy a meccs folyamán minél több pontot szerezzünk, és megpróbáljuk saját játékunkat játszani. Igazi erőfelmérő elé néztünk, mely meccsből mi csak tanulni, és a következő fordulókra erőt meríteni szerettünk volna. Csapatunk fiataljai ráadásul sokat nem pihenhettek a tegnapi NBII-es forduló után, melyen a Gödöllő legyőzése után (3-1) a Szolnoki SPC-től vereséget szenvedtek (0-3. A mai meccs azonban teljesen más kévéház volt.

Jól kezdtük a meccset, hiszen 2-3-nál az előny nálunk volt, ezt követően azonban bemelegedtek a hazaiak. Az esélyekhez méltón lassan elléptek a mieinktől, így a véghajrára már komoly előnyre tettek szert Boa Szabolcsék. Az utolsó labdamenetekben mindent megtettünk annak érdekében, hogy a két csapat közötti távolság szűküljön, végül azonban a MÁV Előre 22 perc alatt 25-18-ra lezárta az első menetet.

Fordulás után 4-3-ig tartottuk a lépést Szabó Vilmosékkal, ezt követően azonban, hasonlóan, mint az első felvonásban, elkezdett kinyílni az olló (12-6). A hatpontos különbséget sikerült négyre faragnunk (14-10), de a tizenkettedik után beragadtunk. Ezt villámgyorsan kihasználta a fehérvári alakulat, és tíz pontot tett közé (22-12). Innen már nem volt visszaút, így 2-0-as hátránnyal mentünk neki a harmadik szettnek (25-13).

A harmadik játékrészt jól kezdtük, annak ellenére, hogy az előny végig a hazaiaknál volt, hiszen csak kettő, három pontos volt a hátrányunk (6-3). Akkor lépett el a MÁV Előre, amikor az ötödik pontunkat értük el, és 12-6-nál egyre nagyobb lett a különbség. Ettől kezdve mindent megtettünk azért, hogy ne legyen nagy a különbség, ám ez nem sikerült (17-9), míg a végére kialakult a 25-16-os eredmény. A hazaiak ezzel magabiztosan tartották otthon a pontokat.

MÁV Előre Foxconn – DKSE 3-0 (25-18, 25-13, 25-16)

Vezették: Kiss Zoltán Attila és Selega Balázs

MÁV Előre Foxconn: Szabó Vilmos, Koci Redjo, Boa Szabolcs, Tomanóczy Bálint, Pesti Marcell, Takács Milán (libero).. Cserék: Eke Péter, Péter Arnold, Fazekas Balázs Ferenc, , Janke Christian, Szávai Károly, Sebestyén Márton, Szentesi Bálint, Dileo Tomás Vezetőedző: Dávid Zoltán

 

DKSE: Béres Mátyás, Kisházi Valentin, Göczi Dániel, Juhász Barnabás, Farkas László, Kuti Márk (libero),. Cserék: Németh Zoltán, Cserép Tamás, Makó József Gábor, Vadász Krisztián, Peredi Zoltán, Papp Tamás Kristóf, Herceg Kristóf (libero), Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

Vissza