news-hero
Felnőtt

A megyei riválist fogadjuk

A férfi röplabda NBI Liga alapszakaszának második fordulójában szombaton16.30-kor a Dunaferr SE a székesfehérvári MÁV Előre SC csapatát fogadja.

Ismét hazai pályán lép pályára a Dunaferr SE első osztályú csapata, akik ezúttal a megyei rivális MÁV Előre SC-t fogadják. Tomanóczy Tibor legénysége jól vette az első akadályt, hiszen a nagyszerű játékosokból összerakott PTE-PEAC gárdáját győzték le hatalmas küzdelemben 3-2 arányban. A mieink formájáról azonban jó tudni, hogy látszólag azzal minden rendben van, hiszen a korosztályos bajnokságokban kiválóan szerepelnek, viszont a felnőttek között nem minden esetben tudják legjobbjukat nyújtani. Ennek okait keresve a legfontosabb, hogy az NBI-es bajnokságában pályára lépő Dunaferr röplabdázók több évvel fiatalabbak – ifjúsági és serdülő korosztályúak – a rutinos ellenfelekhez képest, akikben jóval több lejátszott mérkőzés, megszerzett rutin van.

– Nagyon nehéz összecsapásra számítok – fogalmazott a szombat délutáni meccsről Tomanóczy Tibor vezetőedző -, hiszen ismét egy nálunk nagyobb rutinnal rendelkező csapatot fogadunk. A MÁV Előre jól rajtolt a Liga alapszakaszában, könnyedén verték a Győr együttesét 3-0-ra, és véleményem szerint ellenünk is ők az esélyesek. Több rutinos, egy légiós és számos Dunaújvárosban nevelkedett játékosuk van, akik ellen nem szabad hibáznunk, hiszen azokat azonnal kihasználják. Fiaink ráadásul egy nehéz időszakon vannak túl, hiszen örömünkre ők több korosztályos válogatottat is erősítettek, e mellet azonban helyt kellett, helyt kell, hogy álljanak az iskoláikban is, ahol pluszban most zajlanak a félévi vizsgák, most írják a nagydolgozatokat. A héten mindent megtettünk, hogy felkészüljünk a MÁV Előre ellen, és bízom abban, hogy kiélezett, izgalmas mérkőzést láthatnak majd a találkozóra érkező szurkolók.

Vissza