news-hero
Felnőtt

A Miskolc nyerte a nyeretlenek összecsapását

Hiába vezetett minden szettben három, négy ponttal csapatunk, a végjátékokban a Miskolciak voltak a jobbak.

Két, eddig nyeretlen csapat csatája zajlott ma a Dunaújváros Sportcsarnokban, ahol a DKSE a MEAFC-Miskolc együttesét fogadta az NBI Extraliga sorozatban. Abban bíztunk, hogy a mieinknek, akiknek láthatóan és pontokban is mérhetően egyre jobban megy a játék, a hazai találkozón legjobbjukat nyújtva begyűjtik a három pontot. Ehhez azonban tudásuk maximumát kellett hozniuk.

Az előzetesen vártaknak megfelelően bátran, ponterősen kezdtünk. Azonnal kézbe vettük az irányítást, ezzel meglepve a vendégeket, akik gyorsan kikérték az első idejüket (6-3). Ezzel azonban annyira megzavarták a fiainkat, hogy gyors három pontot szerezve egyenlítettek (6-6). A következő labdamenetek után visszavettük a vezetést (11-8), ám a fiatalokra jellemző hullámzó játék folytatódott (12-12). Szerencsére ebből mi jöttünk ki jobban (16-14), de 18-nál megint döntetlent mutatott az eredményjelző (18-18). Szoros végjáték következett, melyben a Miskolc átvette a vezetést (21-22), majd a „hosszabbítás” után ők örülhettek a szettgyőzelemnek (25-27).

A második felvonás elején felváltva születtek a pontok (5-5), és ez folytatódott egészen 8-8-ig. Ekkor jött azonban egy fordulópont, hiszen nagyszerű játékkal négy pontot hoztunk gyors egymásutánban (12-8). A Miskolc időkérése után megpróbálta szűkíteni a távolságot, mindezt sikerrel, hiszen 13-nál egalizáltak. A folytatás hihetetlen izgalmakat hozott, hiszen az előnyt megint nem adtuk ki a kezünkből, de jelentős előnyt nem is tudtunk kidolgozni (19-17). A 20. pontunk egy kiélezett labdamenet végén született, viszont megint az látszott bekövetkezni, mint az első felvonásban, mivel 21-nél egyenlített a MEAFC (21-21). Sajnos ez beigazolódott, mivel a vendégek fordítottak, majd behúzták a szettet (23-25).

Ettől kezdve a tét az lett, hogy az alapkitűzésünket, a szett megnyerését meg tudjuk-e valósítani. A szett menete kísértetiesen hasonlított az első kettőre. Megléptünk egy – két ponttal, majd egyenlített az ellenfél (8-8). Megroppantani így ebben a játékban sem sikerült a Miskolcot, akik mindig visszajöttek a meccsbe. 12-9-nél megint ott volt közte a három, sőt, már néggyel is mentünk (13-9), de folyamatosan benne volt a játékban, hogy felzárkóznak a vendégek (16-13). Ez meg is történt, hiszen a végjáték elejére döntetlent mutatott az eredményjelző (21-21), majd 23-nál már náluk volt az előny (22-23). Ez pedig alaposan megfogta fiainkat, akik nem tudtak megújulni, így végül vereséget szenvedtek (22-25).

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Büszke vagyok a csapatomra, mert nagyon nagyot küzdött. A rutintalanságot kell még leküzdenünk ahhoz, hogy sikeresek legyünk. A MAFC rutinja és az döntött, hogy a végjátékokban egy Kovács Zoltánnal jobb volt nálunk az ellenfelünk.

DKSE – MEAFC-Miskolc 0-3 (25-27, 23-25, 22-25)

Vezették: Bibók Ferenc és Selega Balázs

DKSE: Béres Mátyás, Németh Zoltán, Kisházi Valentin, Göczi Dániel, Juhász Barnabás, Farkas László, Kuti Márk (libero). Cserék: Cserép Tamás, Makó József Gábor, Vadász Krisztián, Peredi Zoltán, Papp Tamás Kristóf. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

MEAFC-Miskolc: Kozsla Ádám, Komlósi Márk, Kovács Zoltán Béla, Árva Milán, Csizmadia János, Kopecky Tomas, Dudás Tamás (libero). Cserék: Fenyvesi Dániel István, Tar Kristóf József, Szabó Péter Gergő, Kapusi Zoltán, Faragó Bence. Vezetőedző: Bagó László

Vissza