news-hero
Felnőtt

A Pénzügyőr ellen folytatódik az Extraliga

Közel három hónapos kihagyást követően folytatódik felnőtt csapatunk számára az Extraliga.

Végre ez a nap is elérkezett! Nagyon vártuk már, hogy folytatódjon az Extraliga felnőtt csapatunk számára, akik közel három hónapos vírusszünet után játszanak ismét tétmérkőzést. Csapatunk felkészülését erre – a kötelező egészségügyi előírások betartásával – decemberben megkezdte.

A karácsonyt követően Szász Antalra emlékezve játszottak felkészülési mérkőzést a Kecskemét ellen, majd az új évben kőkemény edzésekkel készültek arra a kaposvári tornára, ahol a hazaiakkal és a MAFC csapatával játszottak két három szettes mérkőzést. Mint azt vezetőedzőnk Tomanóczy Tibor elmondta, a két meccsen felemás érzései voltak. Ennek oka, hogy a Kaposvár (0:3) ellen már 10 órakor játszottak a fiúk – amihez igen korán, reggel hat órakor már úton kellett lenni -, így azon a találkozón igen tompa volt még a csapat. A MAFC ellen azonban már jó játékot mutatott a DKSE – ez a felnőtt csapatunk új neve -, melyen sokkal biztonságosabban és fegyelmezettebben játszottunk, így a játékkal és az eredménnyel is (2:1) már mindenki elégedett volt.

Szerdán este 20 órától azonban újabb, nagyon nehéz mérkőzés vár a fiúkra a bajnoki címre is esélyes Pénzügyőr otthonában. A fővárosiakkal – hazai pályán – egyszer már találkoztunk az idei kiírásban, mely találkozón a vendégek kiváló játékkal, esélyeshez méltón nyertek 3:0-ra. Akkor a mieink sokat hibáztak, sok rossz érintést láthattunk tőlük, melyet a rutinos vendégek azonnal kihasználtak. Vereségünkhöz az is hozzájárult, hogy a Pénzügyőr csapatának több játékosa extra teljesítményt produkált. Most azonban új meccs kezdődik, remélhetően jobb, eredményesebb dunaújvárosi játékkal párosulva.

– Azt ki lehet jelenteni – nyilatkozta Tomanóczy Tibor vezetőedzőnk -, hogy nem mi vagyunk a meccs esélyesei, hiszen a majdnem három hónapos kihagyás nagyon meglátszik a fiúkon. Munkánkat megnehezítette, hogy a téli szünetben távozott feladónk, kanadai Cranston Duncan Blain, akinek eddig még nem sikerült pótolnunk a helyét. Az egyesület azon dolgozik, hogy ezt minél hamarabb orvosolni tudjuk. Kiszemeltünk már van, de mivel az ő papírjai, egészségügyi és játékengedélye még nem készült el, így szerdán este nem tud pályára lépni. Abban bízunk, hogy a második tesztje is negatív lesz, így akkor már be tudjuk mutatni őt szurkolóinknak. Érzem a csapaton, hogy nagyon várják már az újabb tétmérkőzést, de ez ránk, szakvezetőkre is egyaránt elmondható. Mindenképpen szeretnénk kihozni magunkból a maximumot, és szettet, szetteket nyerni. A Pénzügyőr terméhez is alkalmazkodnunk kell, hiszen az alacsonyabb a megszokottnál. A fővárosiak játéka gyors, melyet fel kell tudnunk venni.

A találkozó január 13-án 20 órakor kezdődik Budapesten.

Vissza