news-hero
Felnőtt

A Pénzügyőr nehéz falat volt

A Dunaferr SE NBI-es röplabda csapata ezúttal Budapesten, a csoport elsőségre pályázó Pénzügyőr együttesének otthonában szenvedett vereséget.

Az NBI-es bajnokságban eddig hibátlanul, két győzelemmel szereplő Dunaferr SE együttese ezúttal komoly feladata előtt állt, hiszen ahhoz a Pénzügyőrhöz utazott, amely gárda nagyon erős kerettel rendelkezik, és arra is esélyes, hogy ott legyen a csoport élén, vagy annak a második helyén. Tomanóczy Tibor alakulatának ezért ez a találkozó komoly kihívást jelentett, de a fiúk minden erejükkel arra készültek az utóbbi napokban, hogy tisztességgel helyt tudjanak állni. Már az is bravúrnak számított volna, ha szettet tudtak volna nyerni komoly ellenfelük ellen, viszont úgy álltak bele a meccsbe, hogy ezt el tudják érni. A mérkőzés azonban nem úgy alakult, ahogyan azt szerettük volna. Már az elejétől fogva nagy erőfölénybe került a Pénzügyőr, mely a szett közepén nagy előnyt alakított ki. Ezt pedig könnyedén őrizte meg a végéig, így az övék lett ez a felvonás (25-14). Ez a nagy különbségű szett vereség alaposan megfogta fiainkat, akik ettől elkedvetlenedhettek, hiszen a második játék is hamar eldőlt. A vége ráadásul még nagyobb különbséggel lett a hazaiaké (25-12). Ekkor úgy tűnt, hogy a harmadik szett könnyed Pénzügyőr sikert hoz, ennek ellenére a mieink más sebességre kapcsoltak, és elléptek 6-10-re. Az előnyt ráadásul sikerült megőrizni (9-14), majd egy remek blokk után növelni (10-16). Az előny azonban lassan elfogyott, de egy pont így is maradt belőle (20-21). A végjáték nagy izgalmak között a hosszabbításban dőlt el a hazaiak javára (32-30).

 

Pénzügyőr SE – Dunaferr SE 3-0 (25-14, 25-12, 32-30)

Vezették: Soltész Róbert László és Adler László

Pénzügyőr SE: Cserék: Szabó V., Lai Ching (liberó), Magyar, Szabó M., Kovács, Csíkász, Hartyányi (liberó), Tordai, Kiss, Flachner K., Flachner D., Rozgonyi, Reffatti Da Costa. Vezetőedző: Jókay Zoltán

Dunaferr SE: Cserék: Balázs, Tomanóczy, Laczi, Iván B., Quintz, Ambrus, Majoros, Hatvany, Iván G., Kecskeméti, Mészáros, Tamási, Sümegi (liberó), Gebhardt (liberó)

Vissza