news-hero
Felnőtt

A Pénzügyőr nyerte 2021 első meccsét

Közel három hónapos kihagyást követően négy szettes játékban szenvedett vereséget csapatunk.

A Pénzügyőr otthonában folytatódott a felnőtt röplabda csapatunk számára az Extraliga, akik közel három hónapos kihagyás után játszhattak ismét tétmérkőzést. Csapatunk három felkészülési meccsel a háta mögött, de Cranston Duncan Blain nélkül lépett pályára a mai, budapesti találkozón, melynek esélyesei a hazaiak voltak. A két gárda az idei kiírásban egyszer már meccselt egymás ellen, melyet a Pénzügyőr meggyőző játékkal nyert meg (0:3). A mieink arra készültek, hogy a mai összecsapást szorossá tegyék, emellett szettet, szetteket nyerjenek Jókay Zoltánék ellen.

Remekül indult számunkra a meccs, hiszen végig ott voltunk szorosan a hazaiakon (9:8), majd ekkor megléptek a hazaiak (11:9). Ettől kezdve azonban már a hazaiak domináltak. A végjátékhoz érkezve a nyitásaikkal nem sikerült mit kezdenünk, melyet vezetőedzőnk két időkéréssel próbált meg megakasztani. Ám ez csak részben sikerült, így a végén a Pénzügyőr örülhetett. (25:18).

Térfélcsere után sajnos nagyot változott a játék képe. A Pénzügyőr sorra szerezte pontjait, így első időt is gyorsan ki kellett kérni. Sajnos azonban nem sikerült felvenni a fővárosiak ritmusát, akik mind sáncmunkában, mind nyitásaikban felülmúlták a mieinket. Így gyorsan közétettek tíz pontot, melyet egészen a végéig meg tudtak őrizni (25:14).

A harmadik szett elején pályára lépett új játékosunk, a török Duman Hüseyin Batuhan, mely időszakban megpróbáltunk szorosan tapadni ellenfelünkre (4:5), ez viszont úgy tűnt, csak eddig tartott, mivel Rása Alexék közétettek három pontot (4:7). Fiaink azonban nem adták könnyen magukat, és remek pontokat szerezve felzárkóztak (10:10). Sőt! Az előny is nálunk volt Mészáros ász nyitása után (11:12). A folytatásban is összeszedett volt a játékunk, mellyel megőriztük minimális vezetésünket (14:15). A plusz pont remek sáncunk után lett meg, majd hárompontos vezetésünk miatt kértek először időt a hazaiak (16:19). Izgalmassá vált a végjáték, melyre mi fordultunk jobban (17:21), és a végére is maradt elég erő, így szettet sikerült nyernünk (19:25).

Jöhetett a negyedik szett elején is folytatódott motivált játékunk, melyet kifejezetten jó volt látni (2:4). A hazaiak egyenlítettek (4:4), majd átvették a vezetést (7:6). Izgalmassá sikerült tennünk a találkozót a bajnokesélyes ellen, akik ekkor három ponttal léptek el (10:7). Ám ekkor megint sikerült a felzárkózás (11:11), azonban lendületünk ekkor eddig tarott ki (15:12). De csak ekkor, hiszen innen sikerült zsinórban négy pontot szerezve fordítani (15:16). Igazi csapatmunkát láthattunk a mieinktől, viszont a huszadik pontot a Pénzügyőr érte el hamarabb (20:19). A végjátékban Tomanóczy Tibor kétszer is időt kért, viszont most ez sem segített, mely a hazaiak győzelmét jelentette (25:21). Ám ebből a meccsből sokat lehet tanulni, melyen a mieinket a vereség ellenére csak dicséret illeti.

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Amin az utóbbi időben átmentünk, ahhoz képest elégedett vagyok a csapattal. Az első két szett után feléledtünk, és küzdeni tudásból jelesre vizsgáztunk. Amikor a harmadik szettnél beállt az új játékosunk, Duman Hüseyin Batuhan, megváltozott a játék képe. Bízunk abban, hogy az ő játéka hasznos lesz a folytatásban csapatunk számára.

LV Sport Pénzügyőr SE – DKSE 3:1 (25:18, 25:14, 19:25, 25:21)

Vezették: Szabó Péter és Kiss Zoltán Attila

LV Sport Pénzügyőr SE: Magyar Bálint, Szabó Márton Károly, Kovács Zoltán, Feliciano Jorge Bruno (liberó), Kiss Dániel, Rása Alex, Refatti Da Costa Willian. Cserék: Szabó Vilmos József, Solti Péter, Tordai Ábel Zsolt, Bán Viktor Erik (liberó), Kozhuharov Maksim, Hajagos.  Vezetőedző: Jókay Zoltán

DKSE: Ethan William Garrett, Boa Szabolcs, Tomanóczy Bálint, Hatvany Zsolt, Bohnicsek Szilveszter, Mészáros Dömötör, Gebhardt Áron (liberó). Cserék: Ambrus Bence, Balázs Bálint, Laczi Dominik, Majoros Balázs, Tamási Dávid, Duman Hüseyin. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

 

Vissza