news-hero
Felnőtt

A Pénzügyőr volt a jobb

A Dunaferr SE becsülettel küzdött, de nem bírt el a nagyobb játékerőt képviselő Pénzügyőr együttesével.

A Kazincbarcika elleni Magyar Kupa vereséget követően (0-3) a Dunaferr SE NBI-es csapata ezúttal a bajnokságban fogadta a listavezető Pénzügyőr együttesét. Mivel a meccs egyértelmű esélyesei a vendégek voltak, akik ebben a szezonban minden meccsüket megnyerték, így abban bízhattunk, hogy a mieink tisztességesen helyt állnak ellenük. Ennek megfelelően a héten Tomanóczy Tibor igen kemény edzéseket vezényelt fiainak, bízva abban, hogy ez időszakban az állóképességük még tovább fejlődik, valamint a labdás gyakorlások során arra fektették a hangsúlyt, hogy ma minél kevesebb kikényszerítetlen hibát kövessenek el. Hatalmas ponttal nyitottak a vendégek, melyet azonnal sikerült egalizálnunk (1-1). Sőt, a fordítás is sikerült, így az elején mi örülhettünk (4-2). A Pénzügyőr azonban rendkívül magas sáncának köszönhetően fordított (4-5), ám nem hagyták magukat fiaink (7-7), és sikerült az egyenlítés. A folytatásban felváltva estek a pontok (9-9), és ez így ment egészen 12-12-ig, ami a mieink játékát dicsérte. A következő időszakban sajnos egy-egy nyitáshiba becsúszott (15-17), majd megint jól sáncoltak a fővárosiak, így három pont lett a hátrányunk (16-19). Ennél a 16-nál sajnos megálltunk, a hátrányunk egyre csak nőtt (16-23). Szerencsére sikerült ellépnünk, és nagy hajrával elértük a huszadik pontot, de a végén a vendégek örülhettek (20-25). Fordulás után nem kezdtünk jól (2-5), amely feladó cserét eredményezett. A következő szakaszban felváltva szerezték a felek pontjaikat (6-9), majd négy ponttal ellépett a Pénzügyőr (8-12). Ami azonban ennél bosszantóbb volt, hogy amikor felzárkózhattunk volna, akkor a nyitásunk volt rossz. Így hiába volt a legszebb pont Mészáros Dömötör kétszeri sáncolása, nem lehetett felzárkózni (12-17). Ekkor mégis erőt merítettek fiaink, és kiváló három pontot szereztek (15-17). Ettől közelebb azonban nem fértünk (18-21), bár Mészáros pontjánál erre meg volt az esélyünk (20-23). A végén négy pontnyi lett a különbség (21-25), így 0-2-ről kellett volna visszajönni a meccsbe. Ennek megfelelően a harmadik játékot mindkét csapat nagy koncentráltsággal nyitotta, ennek megfelelő volt az állás is (3-3). Raffatti nyitásai voltak nagyszerűek (3-5), majd a játékvezető Mészárosnak piros lapot is felmutatott, ami büntető ponttal járt (4-8). Ahhoz kellett a plusz erő, hogy innen megmozduljunk, ami sikerült is (5-9), de a hátrányunk ezt követően sem csökkent (7-12). Egy szépségdíjas vendég sánc után kért időt Tomanóczy Tibor (7-13), viszont ez nem zavarta meg a Pénzügyőr rutinos gárdáját, akik egyre jobban eltávolodtak a mieinktől (9-18). Ezt innen megfordítani nem sikerült, a Dunaferr azonban felemelt fejjel küzdött tovább (17-22), a végén azonban a fővárosiak örülhettek (17-25).

Dunaferr SE – Pénzügyőr SE 0-3 (20-25, 21-25, 17-25)

Vezeték: Szarka János István és Bibók Ferenc

Dunaferr SE: Tomanóczy B., Laczi, Quintz, Majoros, Iván G., Mészáros, Gebhardt (liberó). Cserék: Ambrus, Balázs, Iván B., Hatvany, Kecskeméti, Sümegi (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

Pénzügyőr SE: Magyar, Szabó M., Kovács, Kiss, Rása, Reffatti, Feliciano (Liberó). Cserék: Szabó V., Solti, Tordai, Flachner K., Rozgonyi,. Vezetőedző: Weczera Csaba, Jókay Zoltán.

 

Vissza