news-hero
Felnőtt

A részsikereknek is örülni kell!

A röplabda NBI harmadik fordulójában a Kecskemét együttesét fogadta a Dunaferr SE, mely összecsapáson a vendégek papírforma győzelmet arattak.

Nehéz mérkőzés várt ma este a Dunaferr SE röplabdázóira, hiszen a pillanatnyi listavezető Kecskemét gárdáját fogadták. A vendégek két győzelemmel, míg a mieink két vereséggel kezdték a szezont, így a találkozó esélyesének Dávid Zoltán tanítványai számítottak. Tomanóczy Tibor abban bízott, hogy fiataljai ma mindenképpen megpróbálják nagy küzdelemre késztetni ellenfelüket. Az összecsapás legelején megpróbálták felvenni a ritmust a hazaiak, amely 4-7-ig rendben is volt, majd két nyitáshiba után megléptek a vendégek (5-10). Vezetőedzőnk időkérése után szép pontokat szerezve csökkent a különbség (10-12), majd az egyenlítésnek örülhettünk (12-12). Sőt, még a vezetést is sikerült átvennünk (14-13), ekkor azonban ennél a pontszámnál beragadtunk, így ismét futhattunk az eredmény után (14-18). A végjátékban már nem volt elég átütő erőnk, míg a Kecskemét szép pontokat szerezve behúzta a szettet (19-25). A második játék elején a kiváló sáncolásaiknak köszönhetően léptek meg Dávid Zoltán tanítványai (0-3), majd szép labdamenetek után örülhettünk a hazai pontoknak (6-8). Öröm volt látni fiataljaink összpontosítását annak ellenére, hogy a különbség nem csökkent (9-11). A folytatásban Pesti Marcell nyitásai ültek (10-17), majd Tomanóczy Bálint centerpontjának örülhettünk. A végére így is kinyílt az olló, és nagy különbséggel nyert a Kecskemét (14-25). A harmadik szett igazi meglepetést hozott, hiszen a Dunaferr nagyszerű játékkal megszerezte, majd meg is tartotta a vezetést (5-3). A folytatásban továbbra is a mieink domináltak (9-5), ekkor azonban túlságosan belelkesedtek fiaink, ami most a kárukra ment (10-10). Ennek ellenére a vezetést sikerült visszavenni (14-12), és meg is tartani (16-14). A hősies küzdelemben a rutinosabb vendégek egyenlítettek (16-16), majd a vezetést is átvették (18-19). A játék vége még tartogatott izgalmas labdameneteket, végül azonban érvényesült a papírforma (21-25).

Tomanóczy Tibor: A mérkőzés már egy fokkal jobb volt, mint az előzőek, melyért dicséret illet mindenkit. Azt azonban meg kell tanulnunk, hogy hogyan kell átlépnünk az árnyékunkat, és el kell hinnünk, hogy győzni tudunk. Voltak hibáink, melyekből tanulnunk kell, de a részsikereknek is nagyon kell örülnünk.

 

 

 

Dunaferr SE – Kecskeméti RC 0-3 (19-25, 14-25, 21-25)

Vezették: Mezei Zoltán István és Szabó Péter

Dunaferr SE: Tomanóczy Bálint, Laczi Dominik, Iván Bence, Csizmadia Tamás, Móró Ákos, Matyiák Árpád, Sárközi Kálmán (liberó). Cserék: Balázs Bálint, Mihucz Csaba, Majoros Balázs, Tajti Olivér, Hatvany Zsolt, Iván Gergő. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

Kecskeméti RC: Gacs Dániel, Szabó Márton Károly, Pesti Marcell, Lopez Sanchez Viktor Isaias, Krupánszki Olivér, Deliu Amarildo, Deák Márk (liberó). Cserék: Szabó Vilmos József, Dobos Péter, Török Szabolcs, Gönczi Imre, Kara Zsombor (liberó). Vezetőedző: Dávid Zoltán

 

Vissza