news-hero
Felnőtt

A rutin, vagy a szív diadala lesz a DEAC elleni derbi?

Hatalmas harc várható a vasárnap 17 órakor kezdődő férfi Extraliga mérkőzésen, melyen a DKSE a DEAC együttesét fogadja.

Alsóházi rangadóra készülünk a Debrecen ellen, hiszen az a gárda érkezik hozzánk, amelyik a bajnoki tabellán három pontos előnyének köszönhetően egy hellyel áll előttünk. Ráadásul ez a három pontnyi különbség abból fakad, hogy Fodor Antal együttese bennünket tudott legyőzni az Extraliga alapszakaszának debreceni mérkőzésén. Itt a lehetőségünk tehát a visszavágásra, és arra, hogy megszerezzük első pontjainkat a pontvadászatban. Ezt azonban kimondani könnyebb, mint megvalósítani, hiszen a Debrecen kiváló, rutinos játékos alkotta gárda, akik mellé a téli időszakban két komoly erősítés érkezett Willian César Coelho Rabel és Almora Nunez Gustavo Lazaro személyében. A brazil és a kubai játékos az előző fordulóban mutatkozott be a DEAC színeiben, és számos jó megoldással bizonyította, hogy bizony a szezon folyamán igazi húzóemberekké válhatnak.

Ennek fényében a három pont megszerzésének reményében érkeznek hozzánk Tóth Andrásék, aki szerint az dönthet a javukra, hogy csapatukat több rutinos játékos alkotja, míg a mieink keretében főleg fiatalokat találhatunk. De vajon tényleg ez dönthet majd? Az biztos, hogy izgalmas meccsre van kilátás, tudtuk meg a mieink vezetőedzőjétől, Tomanóczy Tibortól:

– A mérkőzésre történő felkészülésünk nem volt zökkenőmentes, mivel hétközben volt U21-es fordulónk is, emellett betegségek, kisebb sérülések is előfordultak, melyek miatt nem tudtunk száz százalékos munkát végezni. A fiúkon ennek ellenére azt látom, hogy mivel tudják, mekkora tétje van a Debrecen elleni mérkőzésnek, motiváltan fognak pályára lépni. Nagyon jó, kiélezett mérkőzést várok és bízom abban, hogy meg tudjuk szerezni első pontunkat, pontjainkat. A téli időszakban, csakúgy, mint mi, két játékost szerződtetett a Debrecen. Őket a Pénzügyőr ellen láttuk játszani, ebből azonban nem szabad kiindulni, hiszen azt nem tudhatjuk, hogy pontosan mire is képesek. Abban az esetben, ha mind a két csapat ki tudja magából hozni a maximumot, akkor hosszú labdamenetekre, kiélezett, a nézők számára is izgalmas meccsre számítok. Bízom abban, hogy a héten mutatott teljesítménye miatt Mauriciora is számíthatok.

A találkozó 2022. január 30-án (vasárnap) 17 órakor kezdődik a Dunaújváros Sportcsarnokban.

A mérkőzésre ezúton is meghívjuk szurkolóinkat, akik támogatása nélkülözhetetlen csapatunk számára!

A belépés díjtalan, de a felnőttek számra kötelező a védettség igazolása!

 

Vissza