news-hero
Felnőtt

A sok hibának vereség a vége

A Magyar Kupa nyolcaddöntő első mérkőzésén a Kistext megérdemelt győzelmet aratott a Dunaferr ellen.

A Magyar Kupa sorozat nyolcaddöntőjében a Kistext otthonában lépett pályára a Dunaferr SE röplabda csapata. Mivel a továbbjutás két mérkőzés alapján dől el, így a mai meccs tétje az volt, hogy melyik csapat várhatja jobb helyzetből a 28-i visszavágót. Bár az esélyek a Dunaferr mellett szóltak, biztosak voltunk abban, hogy nem vár könnyű mérkőzés az újvárosi alakulatra. Ennek oka az, hogy a Kistext az NBI Liga alapszakaszában a bajnoki tabella első helyén áll, és soraiban csupa rutinos játékost találhatunk. Az első felvonásban méregették egymást a csapatok, keresték a másikon a fogást, emiatt felváltva szerezték a pontokat (11:11). A folytatásban sem sikerült egyik gárdának sem nagyobb előnyt kicsikarnia, majd két remek sánccal megléptünk két ponttal (14:16). Egy-egy hiba becsúszott mindkét oldalon, emiatt a végjáték izgalmassá vált (19:19). Ráadásul a Kistext szerezte meg a huszadik pontot, ami újvárosi időkérést eredményezett (20:19). Ez sem segített a mieinknek, és a hátrány két pontra nőtt (22:20). Szerencsés ponttal értük utol a hazaiakat 23-nál, majd Garrett Ethan keresztlabdáját nem tudták hárítani Weczera Csaba tanítványai (23:24). A szettlabdát viszont nem sikerült befejeznünk, így jöhetett a ráadás, melyet végül a hazaiak húztak be (28:26).

Érezhető volt, hogy ekkor sebességet kellett váltani ahhoz, hogy fordítani tudjunk. Úgy tűnt, hogy ez sikerül (5:7), de megállt a gépezet (7:7). Szerencsére nem sokáig, így visszavettük az előnyt (8:10). Ezt javuló csapatmunkával meg tudtuk tartani (11:13), majd növelni is (14:19), amely hazai időkérést eredményezett. Ezzel sikerült végleg megtörni a hazaiak játékát, ami sima szettgyőzelmet hozott (18:25).

Fordulás után úgy látszott, összekapják magukat a Kistext játékosai, és nem adják könnyen magukat (4:5). A támadásainkat megpróbáltuk megmozgatni a hazai sáncot, ez azonban nem sikerült, így felzárkóztak, majd a vezetést is átvették Szalaiék (8:7). Ebben a szakaszban ráadásul minden sikerült nekik (10:8), míg nálunk a nyitásfogadások, és a védekező munka sem volt tökéletes (13:10). Egyre idegesebbé vált csapatunk, amelyet időkéréssel próbált meg megállítani Tomanóczy Tibor. Bokor Gáborék rutinosan megérezték ezt a zavart (15:12), míg a Dunaferr cserékkel próbált meg frissíteni. Felváltva estek a pontok, amely nekünk nem jött jól, így a végjátékra már négy pontos lett a hátrányunk (20:16). Ekkor jött egy újabb fordulat, hiszen megindult a Dunaferr, és egy pontra zárkózott fel (20:19). Garrett egyenlített (20:20), de fordítani nem tudtunk (20:21). A végjátékban 23-nál előztünk (22:23), de megint hibáztunk, így szettlabdához jutott a Kistext (24:23). Azt hárítottuk, és Mészáros Dömötör pontja után már nálunk volt az előny (25:26), de a sáncukról ekkor outra pattant a labda (26:26). Folytatódott a hosszabbítás, amely maratoni hosszúságú lett, és a végén a Kistext örülhetett (36:34).

A negyedik játék eleje sem alakult jól (6:3), melynek az lett a vége, hogy nagy lett a hátrányunk (8:3). Innen nemhogy felpörögni nem sikerült (11:5), még mélyebb hullámvölgybe kerültünk (13:5). Minden labdánk hosszú volt, sáncaink nem sikerültek (14:7), így ekkor eldőlni látszott a mérkőzés, hiszen a hazaiaknak csak annyi volt a dolguk, hogy tartsák előnyüket (16:10). Ezt meg is oldották, így 3:1 arányban megnyerték a mérkőzést (25:17). A vereség miatt a továbbjutás szempontjából nehéz helyzetbe került a Dunaferr, hiszen a dunaújvárosi visszavágón, melyet november 4-én, szerdán 18 órakor rendeznek a Dunaújváros Sportcsarnokban nem csak győzni, hanem a megfelelő arányban kell győzni.

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Rengeteg hibával játszottunk, majdnem két szettnyi pontot adtunk a Kistextnek, akik megérdemelten nyertek. Egy ilyen mérkőzésen nem szabad félvárról vennünk semmit. A visszavágón sokkal jobban kell koncentrálnunk ahhoz, hogy meglegyen a továbbjutás.

 

Kistext – Dunaferr SE 3:1 (28:26, 18:25, 36:34, 25:17)

Vezették: Horváth Miklós és Tillmann Gyula

Kistext: Török Roland, Szalai Szabolcs Ferenc, Chamone John Carlos, Bokor Gábor, Flachner Kornél, Gönczi Imre, Farkas Róbert Zsolt (liberó). Cserék: Török Szabolcs, Oláh Botond, Ghazal Jamil, Kocsondi Dávid Csaba, Lassu Ádám (liberó). Vezetődző: Weczera Csaba

Dunaferr SE: Garrett Ethan William, Ambrus Bence, Cranston Duncan Blain, Boa Szabolcs, Tomanóczy Bálint, Mészáros Dömötör, Gebhardt Áron (liberó). Cserék: Balázs Bálint, Laczi Dominik, Majoros Balázs, Hatvany Zsolt, Kecskeméti Bálint. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

Vissza