news-hero
Utánpótlás

A Tatár Mihály U15 fiú Országos bajnokság 2023-2024-es összegzője

Tatár Mihály U15 fiú Országos bajnokság 2023-2024

Gelencsér Balázs vezetőedző értkelte a fiúk teljesítményét:

A játékoskeret adott volt a már meglévő U15-ös, valamint az U13-ból „ kiöregedett”, illetve az újonnan érkezett teljesen kezdő játékosokból. A korosztály a 2009-2011-ben született fiúkból tevődött össze. A létszám 16 főre duzzadt a szezon közben, ami már megfelelő volt a csapatépítéshez. A felkészülési időszakban végzett munkát a gyerekek lelkesen végezték, ennek kapcsán bizakodó voltam a jövőt illetően. Megfelelő erő, állóképesség, illetve részben megfelelő technikai tudással vágtunk neki az alapszakasznak.

Az alapszakaszban hullámzó játékot produkáltunk, ami betudható az edzéslátogatottság hektikusságának / betegségek, iskolai programok, egyéb hiányzások. Ennek okán szinte nem volt egy olyan forduló, ahol egy stabil csapattal tudtunk volna felállni a pályára. Minden egyes héten új csapatot kellett építeni a hiányzások miatt, így jószerivel csak tűzoltás folyt az edzéseken.

A versenykiírás értelmében az alapszakaszban az I.osztály 8-9. helyezett csapata osztályozót játszik a II. osztály 1-2. helyezett csapatával.Az osztályozón sajnos nem megfelelően szerepeltünk, így a középszakaszt a II.osztályban kezdtük meg.

A játékosállomány a megpróbáltatások / edzések, iskola, betegség, sérülés, stb / során lecsökkent 10 főre. Ezzel már komoly problémába ütközött a csapat rendszerszintű edzés gyakorlata, aminek az lett az eredménye, hogy számunkra 2024.05.04-én befejeződött a szezon, amit a 8.helyen zárt a DSE Röplabda Akadémia U15 fiú csapata.

Jövőkép, célok, feladatok

A jelenlegi csapat teljesen átalakul. A csapat gerince, 2/3-a, felkerül az U17-es korosztályba, ahol a következő szezont már ott folytatják a játékosok. Az U15-ös csapat megmaradt 3 játékosához fognak csatlakozni az U13-as csapatból „kiöregedett” játékosok. A majdani csapat technikai, erő és állóképességének, mozgás koordinációjának a fejlesztése, a csapatépítés, a csapat, a sport, a sportág szeretete és tisztelete lesz a fő feladat a következő szezonban. Remélhetőleg ismét jönnek majd teljesen kezdő játékosok is a toborzásoknak megfelelően, így a DSE Röplabda Akadémia utánpótlás nevelése mind helyi mind országos szinten továbbra is elismert maradhat.

 

Vissza