news-hero
Felnőtt

A tisztes helytállás lehet a cél

Az NBI Extraliga hatodik helyezett csapatához, a Pénzügyőrhöz utazik együttesünk a bajnokság szombati játéknapján.

Nagyon nagy kihívás vár a DKSE röplabda csapatára, hiszen ezúttal a fővárosba, a Pénzügyőr gárdájához utazik szombaton, hogy a 19 órakor kezdődő mérkőzésen bizonyítsa tudását. A maximumra mindenképpen szüksége lesz csapatunknak a tisztes helytálláshoz, mivel a vendéglátók nagyszerű formában vannak. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a PSE a bajnokság legutóbbi fordulójában sima, 3-0-s győzelmet aratott a TFSE ellen, majd ezt követően a Challenge Kupa- első mérkőzésén 3:0-ra nyert Budapesten a horvát bajnoki bronzérmes Mladost Ribola Kastela ellen. Csapatunknak így minden erejére, maximális koncentrációjára lesz szüksége ahhoz, hogy megnehezítse Jókay Zoltán tanítványainak dolgát, de mi bízunk abban, hogy ez sikerül, és emelt fővel érkezhetnek haza Farkas Lászlóék.

A találkozó előtt fiatal feladónkat, Peredi Zoltánt kérdeztük arról, hogy hogyan érzi magát felnőtt csapatunkban és arról, hogy mit vár a PSE elleni meccstől.

Peredi Zoltán: Nagyon jól érzem magam, hiszen csapatunkban jó az összhang. Gyorsan befogadtak az idősebbek engem és fiatal társaimat egyaránt. Nincsenek összezördülések és az öltözőben is jó a hangulat. Természetesen beszéltünk arról, ami az eddigi bajnoki mérkőzések során történt, és egyetértünk abban, hogy sokkal többre vagyunk képesek annál, mint amit eddig mutattunk. Véleményem az, hogy az eredményeink nem tükrözik tudásunkat. A Pénzügyőr ellen szeretnénk borítani a papírformát, vagyis azt, hogy simán hozzák a meccset. A találkozó esélyese a PSE, de mi szeretnénk, ha szettet tudnánk tőlük nyerni, ezzel bizonyítani nekik és ellenfeleinknek is, hogy nem szabad lebecsülni minket annak ellenére, hogy fiatal csapat vagyunk.

A találkozót szombaton 19 órától rendezik Budapesten a Pénzügyőr Sportcsarnokában.

Vissza