news-hero
Felnőtt

Alapos vereséget szenvedtünk

A Vidux-Szegedi RSE sima győzelmet aratott a mai napon kevés ellenállást mutató DKSE ellen.

A TFSE elleni idegenbeli 3:2-es győzelmünk után ezúttal Szegeden lépett pályára csapatunk. Mivel a két gárdát csupán egy pont választotta el egymástól, így abban bíztunk, hogy győzelmünk esetén helyet cserélhetünk a tabellán. Az élet azonban más forgatókönyvet tartogatott.

Az már az első labdameneteknél látszott, hogy a Szeged szeretné otthon tartani a pontokat, hiszen az elejétől kezdve irányította a pontok alakulását (8:6). Az egyenlítés nem akart összejönni, pedig a hazaik is több hibát követtek el, csakúgy, mint mi (10:9). A Vidux remek nyitásait nem tudtuk jól fogadni, melynek meg is lett a következménye (14:10). A folytatás is hasonló volt, vagyis futottunk az eredmény után (18:13). Az öt pontot megőrizték Kasnyikék, így ők örülhettek az első szett végén (25:20).

A térfélcserét követően abban bíztunk, hogy a mieinknek sikerül ritmust váltania, és a játék irányítását átvenni. Az eleje jól indult, aztán fordult a kocka (8:4). Jött is az első időkérésünk, de sajnos nem segített (10:5). Az öt pontos előnyét magabiztosan őrizte a Szeged (12:7), sőt, ennél az állásnál beragadtunk, melyet cserékkel próbált meg megváltoztatni vezetőedzőnk (17:7). Ettől kezdve nem volt esélyünk a felzárkózásra, így a Szeged már 2:0-ra vezetett (25:12).

A mentális előnyben lévő hazaiak a harmadik felvonást is jól kezdték (3:1), és a folytatásban is sorra szerezték pontjaikat (7:3). Sajnos sehogy nem sikerült rátalálnunk játékunkra, melynek következményeként hátrányunk csak nőtt (11:4). A szett hajrájára maradt a hét pontos hátrányunk (20:13), így könnyen lezárta a meccset a Szeged (25:17).

Vidux-Szegedi RSE – DKSE 3:0 (25:20, 25:12, 25:17)

Vezették: Filibér Tamás Sándor és Hegedüs Tamás

Vidux-Szegedi RSE: Piti Richárd, Kasnyik Bence, Dileo Tomás, Kiss Gábor, Durigon Pozzobon, Csányi Dániel, Borsi Levente (liberó). Cserék: Demcsák Balázs, Honti Szilárd, Sarnyai Ákos, Polyák Péter (liberó). Vezetőedző: Fésűs Erzsébet

DKSE: Tóth Kristóf, Velychko Bohdan, Pavliuk Vladyslav, Laczi Dominik, Szalai Kristóf Winter László Zétény, Kuti Márk (liberó). Cserék: Béres Mátyás, Gőczi Dániel, Kisházi Valentin, Vida Péter, Farkas László, Pintér Barnabás. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

 

Vissza