news-hero
Utánpótlás

Alapszakasz értékelés: U17 fiú

Buzek László U17 I.Osztály

Gelencsér Balázs vezetőedző értékeli az U17-es fiú csapatunk alapszakaszát.

A nyári felkészülésünk zökkenőmentes volt, a srácok keményen dolgoztak a rekkenő melegben. Mindeközben tapogatództunk, ismerkedtünk egymással, játékos és edző egyaránt. Lehetőségünk adódott, hogy felkészülési tornán vegyünk részt. Még nagyon az elején voltunk, ennek tudható be a tornán való elvárások alatti szereplésünk, de ez ebben az időszakban normális. Inkább csak tapasztalatgyűjtésre, ismerkedésre volt megfelelő, hogy ki melyik poszton és mikor vethető be. Érződött rajtunk az azt megelőző hetek fizikai munkája, mozgásunk nagyon darabos volt.

A torna után otthon, megszokott környezetben folytattuk a felkészülésünket. Közben elkezdődött az iskolai oktatás és ezzel kellet szinkronba hozni az edzéseket. Az alapszakaszban 1. fordulójában Dágon szerepelt a csapat. Nehéz, küzdelmes napban volt osztályrészünk. Mindkét alkalommal vesztes helyzetből tudtunk felállni, megmutatva csapat erőnket.

ÉDRA MÁV Előre – DSE Röplabda Akadémia 2:3

DÁG – DSE Röplabda Akadémia 1:3

A második forduló talán még nehezebbnek ígérkezett, hiszen a két legerősebb csapatot fogadtuk itthon. Ez meg is látszott a teljesítményünkön. Nagyon enerváltan, sok hibával játszottunk. Így utólag visszagondolva tán nem is a két ellenfél a legveszélyesebb ránk nézve, hanem saját magunk. A ki nem kényszerített hibák számából azt szűrtük le, hogy nem az ellenfél győzött le minket, hanem mi vertük meg saját magunkat. Ebből azért tudtunk építkezni.

DSE Röplabda Akadémia – KESI 1:3

DSE Röplabda Akadémia – Szolnok 0:3

Időközben az energiaválság a röplabdasportba is elkezdte éreztetni hatását. Az ellenfelek sorra mondták le a forduló rendezési jogukat, mert nem volt hol megrendezni azokat. Így kapva kaptunk a lehetőségen, hogy mi rendezhessük meg azokat. Az MRSZ pedig el is fogadta ez irányú kérelmünket. Fegyelmezett játékkal hoztunk két nagyon fontos győzelmet. Az ezt megelőző forduló vereségét szerettük volna vele javítani, és a csapatmorálnak is jót tett volna. Sikerült!

DSE Röplabda Akadémia – Pénzügyőr 3:1

DSE Röplabda Akadémia – Szeged 3:0

 

A negyedik fordulót nagy örömünkre ismét mi rendeztük, hiszen ismét hazai pályán, szurkolóink előtt játszhattunk. Nem okoztunk csalódást. Agresszív nyitásokkal és fegyelmezett védekezéssel arattunk ismét dupla győzelmet.

DSE Röplabda Akadémia – Fino Kaposvár 3:1

DSE Röplabda Akadémia – VRCK 3:0

Az alapszakaszt a második helyen zártuk, vagyis előkelő helyről várhatjuk a középszakaszt. Úgy gondolom, hogy egész jó teljesítményt nyújtottunk azokon a mérkőzéseken, melyeken győzelmet arattunk. Viszont nem szabad megállnunk, hiszen az ellenfelek sem teszik, illetve továbbra is úgy gondolom, sokkal több van bennünk, mint amit eddig mutattunk. Ha a fejekben is rend lenne, és tényleg elhinnénk, hogy összefogva egymásért, emellett nem hátráltatna bennünket sérülés vagy betegség, mire vagyunk képesek. Jobb hozzáállással lényegesen jobb játékkal és eredményekkel tudnánk elő rukkolni.

Csapattagok: Peredi Zoltán, Cserép Tamás, Vadász Krisztián, Németh Zoltán, Badacsonyi Ákos, Lampert Ádám, Szalai Kristóf, Papp Tamás, Csepcsényi Máté, Mádai Gellért, Pász Olivér, Makó József. Téglás Csaba

 

Vissza