news-hero
Felnőtt

Alpolgármesteri látogatás

Hamarosan minden korosztálynak megkezdődik a bajnoki pontvadászat, amely előtt látogatást tett szakosztályunknál Dunaújváros alpolgármestere és a sportbizottság elnöke.

Nagyszerű évet tudhatunk magunk mögött, hiszen utánpótlás csapataink remekeltek a 2021-2022-es szezonban. Ezek az eredmények is hozzájárultak ahhoz, hogy az idei szezonkezdés előtt meglátogatott bennünket városunk két vezetője, Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester és Motyovszki Mátyás Ifjúsági, Sport és Turisztikai Bizottság Elnök, akik jókívánságaikat fejezték ki az idei megmérettetések előtt.

Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester: Mindig figyelemmel követtem Dunaújváros röplabdázását, de nagyon örülök annak, hogy most itt lehetek a fiúk edzésén. Nagyszerű tapasztalatokkal lettem gazdagabb, hiszen jó látni azt a családias légkört, amit a DSE Röplabda Akadémia az elmúlt években kialakított. Nagy örömömre szolgál, hogy megerősítést kaptam arra vonatkozóan, hogy az akadémia milyen nagy energiát fordít az utánpótlás nevelésre, és az is, hogy mekkora bázisa van városunkban a röplabdának mind a fiú, mind a leány vonalon. Azt is megtudtam látogatásom során, hogy ehhez mekkora segítséget nyújtanak városunk iskolái, valamint a röplabdázók családjai. Az akadémia céljai többnyire megvalósultak, de azt kívánom, hogy azok az álmok, melyek még nem valósultak meg, azokat is el tudja érni a szakosztály. Mindezt figyelemmel fogom kísérni.

Városunk lakóinak a figyelme a sport iránt igen figyelemre méltó, melyet sok esetben megtapasztalok. Így séta, vagy akár a piaci vásárlások során is hallalom, hogy mennyire figyelnek, mennyire nyitottak, érdeklődőek, büszkék az emberek sportolóink eredményeire. Örömmel hallom, hogy ezek között a röplabda eredményeket is megbeszélik, ami azt mutatja, mennyire népszerű ez a sportág.

Úgy gondolom, hogy azt előnyként kell megélniük az NBI-ben induló fiataloknak, hogy ők ezt ilyen fiatal korban tudják megtapasztalni, megélni. Szerintem ez a modern sport lehető legjobb iránya, vagyis a fiataloknak kell lehetőséget, bizonyítási lehetőséget adni. Bízom abban, hogy Dunaújváros számos sportolója lesz majd ott a párizsi olimpián, ezzel ismét visszahelyeződünk a sporttérkép minket megillető helyére.

Motyovszki Mátyás Ifjúsági, Sport és Turisztikai Bizottság Elnök: Hála az égnek azt látom, hogy azok a fiatalok, akik az NBI-ben fognak röplabdázni ilyen ügyesek. Azt azonban tudom, hogy ennél sokkal több tehetség pallérozódik a DSE Röplabda Akadémián, hiszen az utánpótlás mind a fiú, mind a leány vonalon minden évben szép eredményeket mutat fel. A szakosztály a lehetőségeiből hihetetlen eredményeket tud kihozni, melyre Magyarország, azon belül Dunaújváros igen büszke lehet.

Mindig szempont volt, hogy a sportoló a tanulásra is nagy figyelmet fordítson. Jó látni, tudni, hogy ezt az akadémia mennyire tudatosan figyeli. Csak úgy lesz valakiből jó sportoló, ha a fiatalok mentális és fizikai fejlődése is rendben van. A most induló bajnoki rajt előtt azt kívánom a röplabdázóinknak, hogy a bajnokságban is ugyanilyen motiváltak legyenek, mint azt most, az edzésen látok tőlük, és azt, hogy a lehető legjobbat hozzák ki magukból. Ebben az a nagyon jó stáb, akik segítik őket a felkészülésben és a mérkőzéseken egyaránt biztos alapot nyújtanak számukra. Azt üzenem, hogy az együtt, egymásért küzdeni gondolat legyen mindig szemük előtt.

Vissza