news-hero
Utánpótlás

Aranyérem Dágról!

Az Őryné Merő Nóra U13 Országos Mini Bajnokság / Leány U13 III. osztály Közép csoportjában lányaink is megkezdték a szezont.

Dágra látogattunk, ahol a Kispest, valamint a hazai Dág csapatával mérkőztünk meg.

Lányaink a Kispest ellen kezdték az idei küzdelmeket. Az első játszma nagyon sima volt, 25-6-ra nyert a csapatunk. Aztán kiderült, hogy az ellenfél edzője a második sorát szerepeltette az első játszmában, így a második játszmában a teljesen kezdő második sorunk az első ellen játszott. A lányok derekasan helyt álltak, és 13-25 lett a vége. A döntő játszmában végig vezetve, 25-21-re nyertük a szettet. Azaz 2-1 ide.

Egyből ezután következett a Dág elleni mérkőzés. Az első játszma nagyon hullámzó volt. Idegörlő végjáték lett, amiből mi kerültünk ki jó, 26-24 ide. A második sor jól kezdett a 2. játszmában, de nagyok voltak a hullámvölgyek. Végül is egy félig megnyert játszmát vesztettünk el, 21-25. Következett a döntő szett. Végig vezetve, kisebb döccenőkkel hozták a lányok, 25-19 ide. Ezzel meg is lett az aranyérem.

Johan József vezetőedző értékelése: Úgy indultunk neki az első fordulónak, hogy fogalmam sem volt mire számítsak. Az előző éves csapatból hárman maradtak, azaz gyakorlatilag új csapatot kellett elkezdeni építeni. A másfél hónap nagyon kevés volt erre, ráadásul sokan hiányoztak betegségek, iskolai elfoglaltságok miatt. Én úgy készültem, hogy „éljük” túl ezt a fordulót, aztán majd meglátjuk. Hála Istennek a lányok ennél sokkal többet tettek bele. Az első sor nagyon magabiztosan, jól teljesített, de a második sor is szépen felnőtt a feladathoz. Bár nem nyertek, de nagyon bíztató játék volt, jó labdamenetekkel. Összegezve elmondhatom, többet kaptam, mint vártam. Látszik, hogy sok munka van előttünk, de az is kiderült, hogy az „alapanyag” alkalmas a további előre lépésre. Bizakodóan tudok nézni a szezon további mérkőzéseire, és ezért köszönet a lányoknak.

A csapat mai tagjai: Berkes Emma, Pék Léna, Győri Nóra, Sörös Hanna, Simon Emília, Görbe Noémi, Grabecz Vivien, Sztrehovszki Panna, Pádár Lili (csk). Vezetőedző: Johan József

A torna legjobb játékosa: Grabecz Vivien lett. Gratulálunk!

Vissza