news-hero
Utánpótlás

Aranyérmes leányok!

A DSE Röplabda Akadémia U13-as leány csapata nagyszerű játékkal lett aranyérmes az 5. fordulóban!

Johan József vezetőedző összegezte a tornát:

– Nagyon érdekes helyzet állt elő a kezdésre. Szokás szerint 4 csapat érkezett a tornára: a Máv Előre, a PTE-Peac, a Vasas és a DSE. A DSE csapata azonban már játszott a Pécs csapatával (egy előző fordulóban), így ezt a mérkőzést kivették a programból. Ez alapján azonban a Vasas, és a Máv Előre 3 mérkőzést játszott volna, a Pécs és a DSE pedig kettőt. Így nem lehetett volna eredményt hirdetni, érmeket, kupákat átadni (márpedig mi készültünk erre)! A reggeli eligazításon abban maradt a 4 csapat, hogy le lesz játszva a DSE- PTE-Peac mérkőzés is, és utána hirdetünk eredményt. Így egy kerek torna elé néztünk!

Lányaink először a Máv Előre csapatával játszottak.

Nagyon színvonalas, izgalmas mérkőzésen, nagyon jó játékkal 3-0-ra nyertek.

DSE- Máv Előre 3-0 (25-19, 25-21, 25-20)

Ezután következett a Vasas elleni mérkőzés. Az ellenfél csapata nagyon fiatal, de lelkes játékosokból állt. Sajnos nem jött ki a tudásbéli különbség, szettet vesztve nyertük meg a mérkőzést.

DSE-Vasas 2-1 (25-12, 23-25, 25-11)

Majd jött az úgymond tét nélküli mérkőzés. Abban a fordulóban, amikor találkoztunk a pécsi csapattal legyőztük őket. Ez a mérkőzés a bajnoki rangsorba nem számított, azonban ezen dőlt el, hogy a mai tornán mi lesz az érmek sorsa.

Sajnos a lányok nagyon sok hibával játszottak, így 2-1-es pécsi győzelem született.

Ezután nagy számolgatás kezdődött, mivel totál körbeverés lett. A Vasas mindenkitől kikapott, a többi 3 csapatnak 2-2 győzelme lett.

A Pécsieké 5-4. Máv Előre 6-3, DSE 6-3. Azaz itt is egál, jött az egymás elleni eredmény. Mivel mi legyőztük a Máv Előrét, így miénk lett az arany érem.

Johan József vezetőedző értékelése: Nagyon sok sebből „vérezve” kezdtük el a mai versenyt. Egy első soros játékosunk teljesen váratlanul abba hagyta a héten a röplabdát. Egy másik elsősoros játékosunk bokája kiment a bemelegítésnél. Ő a kórházban kezdett, nem a pályán! Ez a lányok fejét is megzavarta, de az enyémet is. Összeraktam a kényszerű első, illetve második sort, és reménykedtem. Az első mérkőzés (mint kiderült utólag, a legnehezebb meccs) ragyogó volt. Mindent úgy csináltak a lányok, ahogy edzésen gyakoroltuk. Hozta mindenki a tudását, szoros szettekben, de simán vertük az ellenfelet, a Fehérvárt. Aztán jött a „lejtő”! A Vasas „csikó csapata” meglepte a 2. sort, és vesztettünk. Majd jött a fáradtság, és attól a Pécstől kaptunk ki, akit az előző fordulók egyikén legyőztünk. Egyrészt: nagyon örültem neki, hogy nagyon sok dolgot vissza láttam abból, amit edzéseken gyakorlunk! Másrészt nagyon bosszantó volt, hogy olyan dolgokat nem tudtak megcsinálni a lányok, amiket edzéseken gyakorlunk! Mindenesetre nincs ok szomorúságra. Ebből a fordulóból a 2 győztes mérkőzésünk számít bele a bajnokságba, ezeket pedig hoztuk, azaz a mérlegünk 11 mérkőzés, 10 győzelem. Azt gondolom, hogy karnyújtásnyira az országos döntő, a remélt cél. Nagyon bízom benne, hogy elkerülnek Bennünket a sérülések, betegségek, és odaérünk, és ott is jó eredményt tudunk elérni. Ez a csapat hivatott erre az eredményre.

A torna legjobb játékosa: Pádár Lili lett.

A résztvevő csapat: Peredi Nóra (csk), Csicskovics Léva, Skanda Vanda, Pádár Lili, Palotás Amanda, Jákovics Miranda, Görbe Noémi, Grabecz Vivien, Horváth Zsanna (és itt lett volna: Herceg Antónia).

Vissza