news-hero
Utánpótlás

Az alapszakasz tekintetében a legsikeresebbek a mini fiúk

A 2023/2024-es országos Országos Mini bajnokság első osztályának alapszakasza lezárta után az újvárosi fiúk az előkelő negyedik helyen végeztek. Ennek apropóján kérdeztük a vezetőedzőt.

Dolmán Viktor: A szezon elején tudtam, hogy a feladat nem lesz egyszerű, de idén jóval esélyesebb csapat leszünk, mint az előző két szezonban. A csapat meghatározó játékosai a mini korosztályban maradtak. Továbbá új játékosokat is be tudtam végre építeni a csapatba, akik rendre bizonyítják is a helyüket a kezdőben.

Azt gondolom, hogy az első és második forduló a tervek szerint alakult, amit elterveztünk véghez is vittük, hiszen csupán négy mérkőzésből egyet vesztettünk el a bajnok esélyes Kecskemét ellen, azt is csupán 3:2 re. A harmadik fordulóra sajnos betegség miatt nem tudtam a fiúkkal utazni, hát ott minden volt, csak az nem, amit igazán tudnunk. Itt bőven van hiányérzetem a teljesítménnyel kapcsolatban, de rendet tudtunk tenni a fejekben. Természetesen a sajátomban is ugyanúgy helyére kellett tenni a dolgokat…

Az utolsó fordulóban egy Szegedi túrán kikaptunk a Szeged ellen, akik fizikai fölénnyel nőttek fölénk. Teljesen reális vereség volt. A PSE ellen már igán azt nyújtottuk, amit kellett, bár a körülmények között voltak zavaró tényezők… A lényeg, hogy 3:0-raa azt a mérkőzést tudtuk abszolválni. Kulcsfontosságú győzelem volt ez, hiszen a Kunhegyes a sarkunkban volt.

Tisztában vagyok vele, hogy a középszakasz sokkal nehezebb lesz, hiszen az osztályozón felkerült egy bomba erős Kecskemét is, továbbá egy kivaló kollégám csapata is Kaposvárról. A célunk az országos döntő, amiért minden igyekszünk megtenni. Nekem is presztízskérdés a döntő, hiszen a fiúk nyáron feljebb kerülnek gyermek korosztályba és el kell engedjem a kezüket….

Külön öröm továbbá, hogy az év röplabdázóját a fiúknál ismét a minik között tudhatjuk: aki az idén Andonov Aleksandar lett. Ez elismerés számára is és az egész U13-as brigádnak egyaránt.

Vissza