news-hero
Felnőtt

Az alsóházi rájátszás Miskolcon folytatódott

A TFSE elleni hazai derbit követően a röplabda bajnokság első osztályának alsóházi rájátszásában a DKSE ezúttal a Miskolc vendége volt.

A férfi röplabda NBI Extraliga alsóházi rájátszásának harmadik összecsapásán a DKSE csapata ezúttal idegenben, a Miskolc vendégeként lépett pályára. Az alapszakasz eredményeit tekintve a vendéglátók voltak a meccs esélyesei, de a mieink célja természetesen az volt, hogy tudásuk legjavát adva a lehető legszorosabb meccset játsszák a MEAFC ellen. A mieink dolgát nehezítette, hogy összesen kilenc játékos állt Tomanóczy Tibor rendelkezésére.

Az első szettben csapatunk azonnal hátrányba került, de becsülettel tette a dolgát, és mindent megtett a felzárkózásért (6-5). A folytatásban is tartották magukat fiaink, akik egészen 13-9-ig látótávolságban maradtak. Ennél közelebb sajnos nem jutottunk a Miskolchoz, akik a szett hajrájára meggyőző előnyre tettek szert (19-12), és a játék végét magabiztosan zárták le (25-17).

Fordulás után megpróbáltuk rendezni a gondolatainkat, amely a szett elején pontokban is meglátszott, hiszen 3-3-ig tartottuk a tempót. Ennél az állásnál azonban beragadtunk, így a MEAFC egy ötpontos sorozat után négy ponttal lépett meg (7-3). A gyors időkérésünk után sikerült ritmust váltanunk, egyre jobban dolgoztuk le a hátrányunkat, de egyenlíteni ekkor nem tudtunk (10-9). A folytatásban azonban igen, ráadásul még a vezetést is átvettük 11-12-nél! De ezzel alaposan felráztuk Komlósiékat, akik állva hagytak bennünket (15-12). A játék hullámzóvá vált, viszont a Miskolc egy pillanatra sem adta ki a kezéből az irányítást (21-15), a végén pedig Kapusi két pontjával le is zárták ezt a játékot (25-17).

A harmadik szettre a feladat az volt, hogy mindent megtegyünk azért, hogy a végjátékig meccsben maradjunk. Az eleje rendben ment (6-6), és még tíznél is döntetlent mutatott az eredményjelző (10-10). Jött is a hazai időkérés, de azt követően mi szereztük a következő két pontot (10-12), sőt, Béres 14. pontja után hárommal léptünk el (11-14)! Ráadásul ezt az előnyünket meg tudtuk őrizni (13-17), ami a második hazai időkérést eredményezte. Ebből viszont a Miskolc merített erőt, és megkezdte a felzárkózást (16-17). Nagyon kellett koncentrálni, hogy ne hibázzunk, hiszen a véghajrához érkezve volt még kettő pont az előnyünkből (18-20). 21-nél azonban egyenlített a Miskolc (21-21), majd a vezetést is átvette (23-22). Meg volt az esélyünk a szett győzelemre, a legvégén azonban a hazaiak koncentráltak jobban, akik így a szettet 25-23-ra, míg a meccset 3-0-ra nyerték meg.

MEAFC-Peka Bau – DKSE 3-0 (25-17, 25-17, 25-23)

Vezették: Varga András és Mezei Zoltán István

MEAFC-Miskolc: Simkó Dániel, Komlósi Márk, Kannellopoulos Georgios, Árva Milán, Gombkötő Ábel Marcell, Csizmadia János, Dudás Tamás (libero). Cserék: Kapusi Zoltán, Kovács Zoltán Béla, Faragó Bence, Fenyvesi Dániel István (libero). Vezetőedző: Varga László, másodedző Barócsi Ákos

DKSE: Béres Mátyás, Németh Zoltán, Kisházi Valentin, Gőczi Dániel, Juhász Barnabás, Farkas László, Kuti Márk (libero). Cserék: Vadász Krisztián, Peredi Zoltán. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor, másodedző: Engyel László

 

Vissza