news-hero
Utánpótlás

Az Eb-részvétel a tét az utánpótlás válogatottunk számára

A fiú ifjúsági válogatottban a DSE Röplabda Akadémia öt játékossal vesz részt a Mariborban zajló röplabda Európa bajnokság selejtezőjében.

A Kelemen István szövetségi kapitány és Kovács Zsolt edző vezetésével (mindketten a DSE Röplabda Akadémia edzői) megérkezett ifjúsági válogatottunk az Eb-selejtező helyszínére, Mariborba, mely egyben MEVZA-torna is. Ami a legfontosabb, hogy mindenki egészséges, sérülés, betegség nem hátráltatja a nemzeti együttest. A mieink ma Szlovákia, míg csütörtökön Szlovénia, majd pénteken Ciprus ellen lépnek pályára. Lelkes csapatunknak a felkészülése rendben zajlott, mely időben a válogatott Olaszországban vett részt egy nemzetközi tornán, ahol az értékes második helyet szerezte meg. Ezt követően a válogatott az osztrák Schielleitenbe utazott, ahol edzőmérkőzéseket játszott nyugati szomszédunk nemzeti együttesével, ahonnan ismét Izsákra, a csapat felkészülési központjába tértek vissza.  Innen indultak Mariborba, ahol mától már élesben megy a játék, hiszen innen juthatnak ki fiaink a kontinensviadalra. Az út Szlovénia, Szlovákia, Ciprus legjobbjain keresztül vezethet az Eb-re, de a részvétel kivívása nehéz feladat, hiszen a mostani tornáról automatikusan csak a győztesek jutnak tovább első körön, a 2-7. helyezettek pedig egy később megrendezésre kerülő második fordulóban folytatják.

A válogatott kerete: Bogdán Bence (Kecskemét), Dulcz Bende Levente (Dunaújváros), Fenyvesi Barnabás (Kaposvár), Kecskeméti Bálint (Dunaújváros), Kiss Bendegúz (Kecskemét), Nagy Dávid (Kaposvár), Quintz Tamás (Dunaújváros), Sümegi Kristóf (Dunaújváros), Szabó Kornél (Kecskemét), Szentesi Bálint (Felsőváros), Tamási Dávid (Dunaújváros), Tóth Kristóf (Dabronc). Szövetségi kapitány Kelemen István, edzője Kovács Zsolt.

 

Menetrend:

Január 9., szerda

09:00 Magyarország – Szlovákia (fiú U17-es Eb-selejtező), Maribor

Január 10., csütörtök

17:30 Szlovénia – Magyarország (fiú U17-es Eb-selejtező), Maribor

Január 11., péntek

09:00 Magyarország – Ciprus (fiú U17-es Eb-selejtező), Maribor

 

Vissza