news-hero
Felnőtt

Az eleje jól nézett ki, de a végére sajnos elfogytunk

A Pénzügyőr ellen csupán egy-egy szakaszban tudtuk azt nyújtani, mint legutóbb, ez pedig kevés volt a fővárosiak ellen.

Harcosan, jól játszott szűk egy hete csapatunk a Dág ellen, így a mai, Pénzügyőr elleni találkozón joggal várhattuk el, hogy erre építve sikerül megnehezíteni a találkozó esélyesének, a fővárosi gárdának a dolgát.

Nagyszerűen kezdtünk, melynek eredményeként hol nálunk, hol a vendégeknél volt az előny. A fej-fej melletti küzdelem egészen 10-10 –ig tartott, ekkor kettővel elléptek a fővárosiak (10-12). De nem adtuk meg magunkat, és motivált játékkal próbáltunk szorosan ott maradni Kovács Zoltánék nyakán (13-15). Ennél az állásnál azonban megragadtunk, ráadásul Kovács Zoltán nyitásaival sem tudtunk mit kezdeni (13-20). Ezt a hátrányt nem tudtuk ledolgozni, így a jó kezdés után a végén sajnos nem mi örülhettünk (16-25).

A második szettben a vendégek léptek fel kezdeményezőként (2-5), és megint Kovács Zoltánt emelhettük ki, aki rutinosan megoldásokkal gyűjtötte csapatának pontjait (2-7). A folytatásban sajnos megint megállt a gépezet, és a cseréink sem tudtak segíteni csapatjátékunkon (5-12). A hét, nyolc pontos hátrányunk folyamatosan megmaradt (10-18), ami sajnos tízre dagadt (10-20), így a végére nem maradt esélyünk (12-25).

A harmadik felvonásra megpróbálta felrázni csapatát Tomanóczy Tibor, viszont ez is kevés volt az ekkorra már megfiatalított csapattal játszó PSE ellen (4-9). A folytatásban volt egy jónak tűnő fellángolásunk, mellyel közelebb értünk ellenfelünkhöz, de a fontos pillanatokban egy-egy hiba becsúszott (9-14). A végjátékra megint jelentős hátránnyal érkeztünk (11-18), így a szett lezárása nem okozott gondot Jókay Zoltán csapatának (15-25), akik ezzel megérdemelten nyerték meg a meccset.

Tomanóczy Tibor vezetőedző: A meccs elején jól kezdtünk, de a folytatásról nehéz beszélni. Az első szett közepén volt két, három olyan szituáció, ami nem nekünk kedvezett, és onnan kezdve megállt a gépezetünk. A Pénzügyőr jól, hiba nélkül stabilan játszotta az alapjátékát, de addig, ami mi szettenként ütésből 10 labdát rontunk, addig lehetetlen nyerni.

 

DKSE – Pénzügyőr SE 0-3 (16-25, 12-25, 15-25)

Vezették: Selega Balázs és Kiss Zoltán Attila

DKSE: Béres Mátyás, Németh Zoltán, Makó József Gábor, Kisházi Valentin, Juhász Barnabás, Farkas László, Kuti Márk László (libero). Cserék: Cserép Tamás, Vadász Krisztián, Peredi Zoltán. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Pénzügyőr SE: Kovács Zoltán, Tóth Kristóf, Kiss Dániel, Kövessy Kristóf, Hajós Artúr Dániel, Mihálovits Péter Marcell, Feliciano Jorge Bruno (libero), Cserék: Kispál Balázs, Székely Péter Trevisz, Majoros Balázs, Szalai Kristóf József, Kozhuharov Maksim (libero). Vezetőedző: Jókay Zoltán, másodedző: Weczera Csaba

 

Vissza