news-hero
Felnőtt

Az esélyesebb Szegedé az első győzelem

A Szeged otthonában kezdte meg csapatunk az alsóházi rájátszást, ahol már a pontszerzés is bravúros lett volna.

Megkezdte szereplését a DKSE NBI-es csapata az alsóházi rájátszásban, vagyis a 9-12. helyekért zajló küzdelemsorozatban. Tomanóczy Tibor tanítványai Szegeden, A Vidux otthonában léptek pályára. A találkozó esélyese a hazai alakulat volt, akik a bajnokság során két alkalommal is legyőzték a mieinket, ennek ellenére abban bíztunk, hogy fiataljaink megmutatják oroszlánkörmeiket.

A nyitó szettben jól kezdett csapatunk, ám 7-7 után megállt a gépezet. Ezt azonnal kihasználta a Szeged, akik ettől kezdve ki sem adták a kezükből a vezetést (11-7). A szett felénél ugyan egy pontra csökkent a hátrányunk (14-13), egyenlítenünk nem sikerült. A hajrában mindent megtettünk a felzárkózásért (21-19), ez azonban arra lett elég, hogy izgalmassá tegyük a szettet (25-19).

A második szettben sajnos nem sikerült megismételnünk a nyitó játékban mutatott teljesítményünket, ami azt jelentette, hogy ez a felvonás már az elején eldőlt. Hét pontos hátrányba kerültünk (9-2), melyet ugyan csökkenteni tudtunk (11-6), de ennél közelebb nem értünk (15-7). A Szeged a végjáték előtt már tízzel is vezetett (17-7), így a második játékot simán nyerte meg (25-15).

A harmadik felvonásra megpróbálta felrázni csapatát Tomanóczy Tibor, amely úgy tűnt sikerül is (5-3), hiszen egészen a tizedik pontig nem volt jelentős a lemaradásunk Kasnyikékkal szemben (10-7). Ennél az állásnál azonban beragadtunk, a hazaiak így folyamatosan növelték előnyüket (16-10). A hajrára megnyugtató előnyt dolgozott ki a Szeged (20-16), amely gárda nem csak a szettet (25-19), hanem a meccset is megnyerte.

Vidux-Szegedi RSE – DKSE 3-0 (25-19, 25-15, 25-19)

Vezették: Gyulai Géza és Horváth Miklós

Vidux-Szegedi RSE: Piti Richárd Pál, Bodnár Lajos, Kasnyik Bence, Gönczi Imre, Trindade Da Rocha Gabriel, Csányi Dániel, Polyák Péter Ábel (liberó). Cserék: Szepesi Máté, Pintér Barnabás, Sarnyai Ákos, Kiss Gábor Tamás, Demcsák Balázs, Durigon Pozzobon Davi Luiz, Borsi Levente (libero), Vezetőedző: Berkes Zoltán

DKSE: Béres Mátyás, Németh Zoltán, Makó József Gábor, Kisházi Valentin, Juhász Barnabás, Farkas László, Kuti Márk (libero). Cserék: Cserép Tamás, Vadász Krisztián, Göczi Dániel, Peredi Zoltán Papp Tamás Kristóf, Herceg Kristóf (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

 

Vissza