news-hero
Utánpótlás

Az Év utánpótlás Sportolói 2022-ben

A 2019. november 5-i elnökségi ülésen a DKSE elnöksége döntött „Az év utánpótlás sportolója” díj megalapításáról.

A díjat minden év végén a szakosztályvezetők és az edzők javaslata alapján adják át 5 sportágban, kajak-kenu, torna, röplabda, úszás, birkózás, melyet szakosztályonként maximum két sportoló, 1 fiú és 1 lány kaphat meg. Gratulálunk az idei év legjobbjainak! A röplabda szakosztályban az „Év utánpótlás Sportolói” 2022-ben:

Peredi Nóra: Nóri csapatkapitányként az egész szezon folyamán csapatunk meghatározó embere volt. Vezetésével a középdöntőben körbeverés után csupán szett aránnyal maradtunk le az országos döntőről. A 2022/2023-as bajnokságban már az U15-ös bajnokságban szerepel. Sokoldalú játékos, ütőként és feladóként is megállja a helyét. A bajnokság alapszakaszában minden mérkőzésen kezdőként szerepelt, ahol a csapat a harmadik helyről várja a folytatást. Edzéseken és a mérkőzéseken is példamutató a hozzáállása, segíti játékostársait. A Dózsa György Általános Iskola csapatának tagjaként a Diákolimpián a IV. korcsoportban, megyei 3. helyezett, a III. korcsoportban, megyei 1. helyezett, országos elődöntőn 4. helyezett. A tanulásban is példásak az eredményei, hiszen kitűnő tanuló.

Béres Mátyás: Matyi 12 éves kora óta tagja a DSE Röplabda Akadémia és a DKSE röplabda „nagycsaládjának”. Sikeresen végigjárta a ranglétrát. Büszkén képviselte a korosztályos versenyeken a DKSE-t és a DSE Röplabda Akadémiát. Fiatal kora ellenére játékvezetői vizsgát tett. Többször vezetett U13-as és VI. korcsoportos diákolimpiai mérkőzéseket is. Matyira minden helyzetben lehet számítani. Az U17-es csapat tagjaként a 2020-2021-es bajnoki idényben az országos döntőn III. helyen végzett.  A következő szezonban a kemény munkának és a sok lejátszott mérkőzésnek köszönhetően Matyi és a csapat fejlődése folyamatosnak bizonyult. Vezérletével bajnoki címet nyertek  az U17 korosztályban! A Buzek Lászlóról elnevezett országos döntőben a szakemberek megválasztották a dunaújvárosi csapat legjobb játékosának. Oroszlánrészt vállalt az U19-es nemzeti bajnokság aranyérem megszerzésében is. A két évvel idősebb korosztályos döntőn a torna legtechnikásabb játékosának járó különdíját vette át. Tagja volt az országos döntőben hatodik helyet elért U21-es csapatnak is. A döntőkön mutatott kiváló teljesítményével visszaküzdötte magát a korosztályos válogatottba, ahová rendszeresen kap meghívást. Az idei évtől a DKSE NBI-es felnőtt csapatában liberó poszton fontos szerepet kapott, emellett hétről hétre pályára lép mind az U20-as, mind az NBI-es Felnőtt Nemzeti Bajnokságban.

Mindkettőjüknek szívből gratulálunk!

Nagyon büszkék vagyunk rátok!

További sikereket kívánunk mind a sportolás, mind a tanulás terén!

Vissza