news-hero
Utánpótlás

Az irány jó!

A U15 fiú csapatainak a 2023-2024. évi szezon alapszakasza, október 29-én, a hétvégén elkezdődött. A dunaújvárosi fiúk hazai pályán mutatták be tudásukat vasárnap.

A fordulóra a DSE csapatán kívűl a MEAFC-Miskolc és a VRCK csapatai érkeztek. A dunaújvárosi fiainknak nehéz dolguk volt. Több szempontból is. Téglás Péter sérülés miatt továbbra sem tud a csapat segítségére lenni, illetve a miskolci csapat igen előkelő helyet foglalt el a tabellán.

Az első mérkőzést a miskolci különítménnyel játszották a dunaújvárosi fiúk. A mérkőzés igazi párharcnak ígérkezett, bár a papírforma nem ezt mutatta. A csapatok a szettek elején fej-fej mellett haladtak. A srácaink nem adták könnyen a győzelmet az ellenfélnek. A Miskolc cspaíta a fiank fölé magasodott, sokszor két fejjel is. Azonban a dunaújvárosi fiúk ezt remek mezőnymunkával próbálták ellensúlyozni. Aki kilátogatott a dunaújvárosi Dózsa György általános iskola tornatermébe az egy igen küzdelmes mérkőzést láthatott, azonban a borsodi srácok magasság fölénye a szettek végén rendre érvényesült, így fiaink „csak” megszorítani tudták az ellenfelet, akik tisztességgel helytálltak.

MEAFC-Miskolc – DSE 3:0

 

Kevesebb, mint fél óra múlva újabb mérkőzés következett. A DSE és a VRCK csapata mérkőzőtt meg egymással. Az összecsapás pikantériája, hogy két dunaújvárosi edző ült a kispadon és segítette csapata munkáját mindkét oldalon. A dunaújvárosi fiúk összszedetten és nagy akarattal kezdték a mérkőzést. Ez az eredményen hamar megmutatkozott, és kb 40 perc múlva már 2 szettet is bezsebeltek fiaink. A 3. játékrészben a dunaújvárosiak elkönnyelműsködték a szettett, így a kazincbarcikai fiúk szépítettek. A 4.szett az előző folytatása volt. A dunaújvárosiak csak az eredmény után rohantak. Előszőr 11-nél sikerült utolérni a másik borsodi csapatot. Ez sokat kivett belőlük, a vegyész ismét meglépett. A fiainknak 22-nél sikerült beérni őket. Jó nyitásokkal, támadásokkal átvettük a vezetést és már ki sem engedték a győzelmet a markukból.

DSE – VRCK 3:1

Az edző, Gelencsér Balázs értékelte a fordulót: Az első mérkőzést a miskolc csapatával kezdtük. A mérkőzés előtti taktikát a srácok igyekeztek betartani. Az ellenfél magasság fölényét igyekeztük jó nyitásokkal kompenzálni, több kevesebb sikerrel. Nagyon nehéz dolgunk volt hiszen az ellenfél centerposzton és a széleken is közel 2 méter magas játékosokból állt. Ezt csak aggreszzív nyitásokkal és jó nyitásfogadással tudtuk volna kompenzálni, hogy a magas centereink tudjanak támadni és felvenni a harcot az ellenféllel. Ez sajnos nem mindig sikerült. Így a szettek végén a borsodiak rendre megtudtak lépni pár ponttal és azt tartani is tudták, így mi csak megszorítani tudtuk őket. Azonban én ennek is örülök, hiszen a srácaim most már elhiszik magukról, hogy egy magas ellenféllel szemben is lehet egy jól megválasztott taktikával bátran és eredményesen játszani. A Kazincbarcika elleni mérkőzés a papírformát hozta, azonban ez a 3. szettben és a 4.szett közepéig nem úgy tűnt. Ezekben a játékrészekben előszőr mentálisan majd fizikálisan is elfáradtunk. A győzelmet a 4.szettben azzal hoztuk, hogy 20 fölött mindig akadt valaki aki erőn felül teljesített nálunk és átlendítette a csapatot a nehéz helyzetetken. Összeségében elégedett vagyok a csapatom teljesítményével. Az irány jó, a cél adott. Dolgozunk tovább, hogy minél jobb helyről várhassuk a középszakaszt majd.

Vissza