news-hero
Felnőtt

Balázs Bálint: Jó társak, jó csapat, magas célok

Balázs Bálint a DSE Röplabda Akadémia játkosa megbízhatóságának, motiváltságának, céltudatosságának köszönhetően juthat szerephez a felnőttek között.


Balázs Bálint olyan játékos, akit nem zavar egy kis izomláz. De ez az, amit azonnal összeszedett fiatal játékosunk már az első edzések alkalmával. Pedig bátran állíthatjuk, hogy a koronavírus okozta kényszerszünetben mindent megtett azért, hogy felkészülten, megerősödve érkezzen vissza csapatunkhoz.
– Bár valamennyire számíthattunk arra, hogy a koronavírus megjelenésekor befejeződhetnek a bajnoki küzdelmek, mégis meglepődtem akkor, amikor ez valósággá változott. Nem jött ez jókor, hiszen szerettem volna részt venni a bajnoki finálékban, főként a korosztályos csapatommal. Nagy megtiszteltetés volt, hogy a csonka szezonban lehetőséget kaptam a felnőtt együttesnél. Ráadásul pont jól szerepeltünk, amikor hirtelen minden lezárult. A kényszerszünetben folyamatosan elvégeztem a rám szabott edzéseket, melyek során végig motivált tudtam maradni, hiszen a célom, hogy az előttünk álló szezonban minél jobb teljesítményt tudjak nyújtani. Az eszközeim is megvoltak az itthoni munkához, melyeket az egyesület biztosított számomra. Úgy érzem, hogy a nyár folyamán meg tudtam erősödni, de a labdás feladatok nagyon hiányoztak. Amikor egy kicsit enyhültek a szigorítások, akkor tudtam kisebb csoportban labdázni. Ezek után jó volt ismét visszatérni Dunaújvárosba, találkozni a többiekkel, együtt lenni a csapattal. Bár, mivel az első edzések után érzem izmaimat, az ilyen kemény edzések most szokatlannak tűnnek. Ráadásul, mivel régen vehettem kézbe a labdát, abban bízom, az mielőbb ismét a barátommá válik. Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy edzőim az idei szezonban a felnőtt csapatnál számítanak rám, hiszen egy igen nehéz bajnokságban, az Extraligában, a legjobb csapatok ellen bizonyíthatok. Komoly harc lesz majd a kezdő csapatba kerülésért, de a célom, hogy ott legyek. De ugyanez igaz utánpótlás szinten is. Tudom, hogy bőven van még min javítanom, van még mit fejlesztenem, így például a nyitásfogadásokra kell hangsúlyt fektetnem. Persze ami tavaly jól ment, a támadások befejezése is komoly feladat, ami a felnőttek között sokkal nehezebb, mint a korosztályos bajnokságban. A keretünk nagyon jó, így társaimmal hasonlóan komoly célt állítok fel. Ez pedig az, hogy ott legyünk a legjobb négy csapat között a bajnokságban és a kupában egyaránt. Ehhez komoly munkát kell elvégeznünk. Nem engedhetjük meg magunknak azt, hogy a játékunk hullámzó legyen. Éppen ellenkezően, folyamatosan javulnunk kell.

Vissza