news-hero
Felnőtt

Becsülettel küzdöttünk, de nem jutottunk tovább

A nyolcaddöntő második mérkőzésén a sok sebből vérző Dunaferr nyert ugyan, de ez ezúttal nem jelentett továbbjutást.

A Magyar Kupa sorozat nyolcaddöntőjének visszavágóján a Dunaferr hazai körülmények között, zárt kapus mérkőzésen fogadta a Kistext gárdáját. Izgalmas meccs elé néztünk, hiszen ahhoz, hogy csapatunk tovább juthasson, alaposan vissza kellett volna vágjon fővárosi ellenfelének, mivel az első ütközetben Tomanóczy Tibor tanítványai 3:1 arányban vereséget szenvedtek. Azonban a mai meccs előtt nem volt rózsás helyzetben a Dunaferr, hiszen a Covid és egyéb sérülések miatt összesen nyolc játékost tudott nevezni.

A lehető legrosszabbul kezdtünk, mivel azonnal ötpontos hátrányba kerültünk (1:6). Hazai időkérés után innen megindultunk felfelé, négy pontot hozva ellenfelünkön (5:6). A vendégek azonban megint sorra szerezték pontjaikat, melyhez felszabadult játékot is produkáltak (6:10). A folytatásban megmaradt a négy-öt pontos különbség, ez azonban húszhoz érve már nyolcra nőtt (12:20). A végjátékban úgy tűnt, hogy sikerül megújulni, hiszen négy ponttal közelebb zárkóztunk (16:21). Ettől feljebb azonban nem tudtunk lépni, így szetthátrányba kerültünk (19:25).

Fordulás után erőteljesebb játékot láthattunk csapatunktól, ennek ellenére fej-fej mellett haladtak a felek (5:5). A következő időszakban felváltva estek a pontok, de tíznél a vendégeknél volt az előny (9:11). A 14. pontnál értük utol a vendégeket (14:14), és innen vált izgalmasabbá a csata. Húsznál lett kettő a különbség (18:20), azt azonban villámgyorsan ledolgozta hazai csapat (20:20). Ekkor nagyon összekapták magukat fiaink, és elléptek kettő ponttal (23:21). A legvégét is mi bírtuk jobban, ezzel az egyenlítés mellett a remény is megmaradt a továbbjutásra (25:22).

A harmadik szett elején folyamatosan mi irányítottunk, ennek ellenére ez pontokban nem látszott meg (4:4). A következő labdákat is felváltva hozták a csapatok (8:8), de a lényeg ekkor az volt, hogy fejben nagyon együtt voltunk (13:13). Ez meglátszott a következő két pontunkon is, mely két pontos előnyt eredményezett (15:13). Ezt azonban gyorsan ledolgozta a Kistext (17:17), vagyis a végjáték megint izgalmassá vált (19:19). Abban a Kistext vette vissza az előnyt (21:22), majd érezhetővé vált, hogy kiélezett lesz a legvége (24:24). Mivel a 26. találatot a vendégek vitték be, ezzel 24:26-ra nyerték ezt a szettet, így eldőlt a továbbjutás is (24:26).

Természetesen ekkor újabb célt kellett felállítani, a meccs megnyerését. A vendégek sort cseréltek, míg mi cserélni sem tudtunk, mivel nem volt kit. A szettet mi irányítottuk (11:8), az előny is végig nálunk volt (14:11), de azért érezhető volt, hogy mivel nem volt tét, a koncentráció sem volt az igazi (15:14). A végjátékra megint lett előnyünk, még ha szűkös is (21:20), de a végére közétettünk még négyet, ezzel egyenlítettünk (25:21).

Jöhetett az ötödik felvonás, melynek elején hengereltünk (5:0). 8:1-nél cseréltünk térfelet, majd  meccset 15:9-cel zártuk le, de a továbbjutásnak a vendégek örülhettek.

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Tudtuk, hogy nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, hiszen hat hete nem tudtunk normálisan edzeni. Ellenfelünk viszont folyamatos játékban volt. Ennek ellenére azokban a szettekben, melyeknek még tétje volt, csapatunk becsülettel, magából a maximumát kihozva játszott, melyhez gratulálok. Ami azonban fontos volt, hogy ilyen körülmények mellett győzelemmel zárjuk a kupavisszavágót.

 

Eredmények:

  1. mérkőzés:

Kistext – Dunaferr SE 3:1 (28:26, 18:25, 36:34, 25:17)

 

  1. mérkőzés:

Dunaferr SE – Kistext 3:2 (19:25, 25:22, 24:26, 25:21, 15:9)

Vezették: Soltész Róbert László és Selega Balázs

Dunaferr SE: Garrett Ethan William, Boa Szabolcs, Majoros Balázs, Hatvany Zsolt, Kecskeméti Bálint, Mészáros Dömötör. Cserék: Tajti Olivér, Bohnicsek Szilveszter. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

Kistext: Török Roland, Chamone John Carlos, Gacs Dániel, Bokor Gábor, Erki Milán, Gönczi Imre, Farkas Róbert Zsolt (liberó). Cserék: Török Szabolcs, Szalai Szabolcs Ferenc, Flachner Kornél, Oláh Botond, Kocsondi Dávid Csaba, Lassu Ádám (liberó). Vezetődző: Weczera Csaba

 

Vissza