news-hero
Utánpótlás

Bombasiker az Országos Mini bajnokság első osztályában!

Szolnokon rendezték a fiú országos mini bajnokság első osztályának harmadik fordulóját, melyen a Dolmán legénység is képviseltette magát.

A hétvégi bajnoki fordulóról kérdeztük az edzőt, Dolmán Viktort:

– Nem jó előjelekkel kezdtünk neki a fordulónak, hiszen sajnos két forduló is egy napra esett. Az U12 Mikulás kupa és az U13-as bajnoki küzdelmeit is ugyanazon a napon tartották. De kollégáimnak és a tetemes létszámunknak köszönhetően egy napon, két helyszínen pályára tudtam állítani két csapatot is. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy megköszönjem edző kollégáimnak az egész hétvégi segítséget, hiszen nélkülük ez nem sikerülhetett volna. A nap kezdete előtt még nem tudtam, hogy a miniknek ez lesz az eddigi legnagyobb sikere. Csupán heten vágtunk neki a bajnoki mérkőzésnek.

Az első etapban a Fehérvár ellen röplabdáztunk. Kicsit nehezen indult be a gépezet annak ellenére, hogy az első sorunk állt szemben az Édra második sorával. Amint a fiúk megnyugodtak és koncentráltak nem volt kérdés a különbség, mely megnyugtató volt a szett végére. A második szettben fej fej mellett haladtak a csapatok, ekkor az én csonka kettes sorom küzdött a megyeszékhelyiek első sora ellen, de a szív és az akarat itt is bizonyított, hiszen már 2:0 volt az állás. A harmadik szett igazi öröm játék volt, így 3:0-ás győzelmet arattunk.

Következett a házigazda elleni mérkőzés, amibe sikerült belealudni. Túlságosan is tiszteltük a nálunk jobb erőket képviselő Szolnokot. 2:0 után a harmadik szettben röplabdáztunk igazán, melynek meg is lett az eredménye, egy szett győzelem. Itt halkan jegyzem meg, nem a házigazda csapat engedte el a szettet, hiszen a legerősebb sora ellen küzdöttünk.

Azonnal következett a Szeged elleni mérkőzés. Itt éreztem a fiúkon, hogy egy magasabb fokozatra kapcsoltak. Az első szettben nagyon koncentráltan, minimális hibával szoros szettben tudtunk győzni. A második szettben nagyon idegesen játszottunk, sok hibával, melynek meg lett a „jutalma” 1:1. Következett a mindent eldöntő szett, ahol előjött az a vagány, bevállalós játék, amit én igazán szeretek látni. Tetemes előnyre tettünk szert és ezt nem engedtük ki a kezünkből.

A végelszámolásnál számolni kellett, hiszen a Szolnok és mi is azonos győzelmekkel és szett győzelmekkel álltunk. Végül csupán pár pont különbséggel csúsztunk le az aranyéremről, de emiatt egyáltalán nem vagyok csalódott. Rá kell nézni az első osztályú bajnoki tabellára! A második helyen állunk, és ez mindent elmond. 4 vereség mellett 3 győzelem úgy, hogy a szezon elején kitűzött cél a bentmaradás és a tisztes helytállás volt. Most már máshogy látom! A heti 5 edzés napi két órában meglátszik a srácokon. Én a munkában hiszek, és szerencsémre a fiúk és szüleik hisznek bennem. És nélkülük nem menne. Folytatás januárban.

Eredmények:

DSE Röplabda Akadémia- Fehérvár 3:0

DSE Röplabda Akadémia- Szolnok 1:2

DSE Röplabda Akadémia-Szeged 2:1

Csapattagok: Álland Tamás, Végső Hunor, Téglás Péter, Kara Ádám, Andonov Aleksandar, Gyarmati- Tóth Martin, Ádám Robinzon Teodor.

Különdíjas, a csapat legjobbja: Gyarmati-Tóth Martin

Vissza