news-hero
Utánpótlás

Bombasiker az Országos Mini Bajnokságon!

Székesfehérváron rendezték meg az Országos Mini Bajnokság első osztályos küzdelmeit, melyen csapatunk száz százalékos teljesítményt nyújtott!

Öt résztvevővel, a Lőrinc 2000 SE, a RÖAK Kaposvár, a MÁV Előre Akadémia, a Pénzügyőr SE A, és a DSE Röplabda Akadémia részvételével rendezték meg a MÁV Előre U13 OMB Fiú Röplabda Kupát, melyre sajnos a Sümeg-Dabronc nem tudott elutazni.

Dolmán Viktor vezetőedzőt kérdeztük a hétvégéről:

– Fantasztikus hétvégén vagyunk túl. Az őszi szünetben a fiúkat elengedtem pihenni, tanulni, de minden napra volt feladatuk, melyet digitálisan adtam fel számukra. Azokat elvégezték, melyet kép és videó formájában kellett bemutatniuk minden nap. November másodikán kezdtük meg a labdás edzéseket együtt újra, ahol mindent megtettük a sikeres felkészülés érdekében. Pénteken az U15-ös lány csapat ellen játszottunk egy felkészülési mérkőzést. Sajnos a felkészülésünket két sérülés is nehezítette, illetve apróbb megfázások miatt is megcsappant a létszám az edzésen. Több kulcsemberem nélkül csupán 11 emberrel vágtunk neki a szombati napnak, így igen nehezen tudtam össze rakni az első és második sort. Egyébként nálunk szerencsére nincs baj a létszámmal, mivel 16 fő a teljes keret, így szerencsés esetben egy harmadik, és akár egy negyedik sort is ki tudnék állítani. Ha a sérülések és a betegségek nem lettek volna elegek meg kell említsem azt az óriási adminisztrációs munkát, amit el kellett végezni a torna előtt különböző játék, vagy versenyengedélyek kikérése során, amely igazán kimerítő és megterhelő volt mentálisan. Szóval nem túl jó előjelekkel vágtunk neki a szombatnak.

– Hogyan sikerültek a mérkőzések?

– Az első mérkőzésen a Lőrinc 2000 SE csapatával játszottunk, ahol nagyon barátságos, egyébként jó színvonalú mérkőzésen nyertünk 3:0-ra. Ezután következett a legfontosabb és egyben a legnehezebb mérkőzés, a PSE ellen. Téglás Péterék itt az első szettben alul maradtak, de a következő két etapot megnyerték a fővárosiak ellen, ezzel már két győzelmet tudhattak magukénak. Nekem személy szerint ez volt a legfontosabb mérkőzés, mert vesztett helyzetből fordítottunk egy kiélezett mérkőzésen. Harmadik meccsünkön a RÖAKk Kaposvár ellen léptünk pályára, melyen 2:1-es sikert arattunk. Az első szett szorosabb volt, viszont a második már jóval könnyebben ment, míg a harmadik szettben pedig az olyan játékosok kaptak lehetőséget, akik kevesebbet játszottak. Az utolsó összecsapás a Fehérvár ellen volt. Az első szettben nagyon izgultak a fiúk, ezáltal a MÁV Előre ellépett pár ponttal. Ekkor időt kértem, megnyugtattam a srácokat és azt csinálták, amit kértem. Ennek eredményeként rendre pontokkal fejezték be a labdameneteket, ezzel megnyertük az első szettet. A második és a harmadik szettben nagyon jó hangulat uralkodott, végül 2:1-re győztünk, és ezzel aranyérmet nyertünk. Ami kiemelten fontos a jövőre nézve, hogy sok új játékos is játszhatott, emellett élményekkel tért haza minden gyermek. Nekem ez fontosabb az eredménynél is. A legszebb az volt, amikor láttam a gyerekeken, hogy élvezik azt, amit csinálnak. Szeretettel követték, figyelték, tartották be tanácsaimat, de ne feledjük azt, hogy mondhat bárki bármit mekkora edző mekkorát tud meccselni ugyan, de minden az edzésen dől el. Aki dolgozik, előbb utóbb győzni fog! És mi iszonyat sokat dolgoztunk ezért az óriási sikerért! A szív diadala volt ez a siker, és mi az otthon maradt társakért is küzdöttünk! A több éves alázatos munka eredménye, hogy igenis ott vagyunk az ország legjobb mini csapatai között!

Eredmények:

 

DSE-LŐRINC 2000 SE 3:0

DSE-PSE 2:1

DSE-RÖAK KAPOSVÁR 2:1

DSE-MÁV ELŐRE FEHÉRVÁR 2:1

 

Csapat tagjai: Lampert Ádám, Téglás Péter, Tasnádi Viktor, Farkas Áron, Farkas Dávid, Budai Tamás, Nagy Dominik, Gyarmati-Tóth Martin, Boros Bálint, Kaiser Roland, Álland Tamás.

Csapat Legjobbja: Lampert Ádám

 

Vissza